Με πάθος για νίκη η Citroen στη Σουηδία (video)

  Εκατοντάδες χιλιόμετρα δοκιμών flat out και δύο έξοδοι από το δρόμο, δείχνουν ότι η Citroen ψάχνει τη διάκριση στο ράλι Σουηδίας.

  Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ξεκινά ο δεύτερος γύρος του φετινού WRC. Έτσι οι εργοστασιακές ομάδες έχουν γράψει ήδη χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών στις παγωμένες διαδρομές.

  Το ράλι Σουηδίας είναι από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες. Πραγματοποιείται σε αμιγώς χειμερινές συνθήκες εκτός ασφάλτου, σε ειδικές καλυμμένες από χιόνι ή πάγο. Ανελλιπώς στο πρόγραμμα από καταβολής WRC είναι το αγαπημένο των οδηγών καθώς, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, συγχωρεί λάθη.

  Τα τελευταία δεν απέφυγαν οι δύο οδηγοί της Citroen κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών την περασμένη εβδομάδα. Οδηγώντας συνεχώς στο όριο, τόσο οι Kris Meeke/Paul Nagle, όσο και οι Craig Breen/Scott Martin είχαν εξόδους. Ο πρώτος μια ανατροπή σε χαντάκι χωρίς σοβαρή ζημιά και ο δεύτερος μια σπασμένη πίσω ανάρτηση.

  Η εξέλιξη συνεχίζεται

  Η ομάδα Citroën Total Abu Dhabi WRT θέλει να αφήσει πίσω της το άσχημο αποτέλεσμα στις ειδικές του ράλι Μόντε Κάρλο. Έτσι έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην εξέλιξη του αυτοκινήτου για τον αγώνα της Σουηδίας. Μέσα από συνεχείς δοκιμές, οι οδηγοί δένονται με το εντελώς νέο αυτοκίνητο και παράλληλα το ρυθμίζουν σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα.

  Ο Kris Meeke θεωρείται το φαβορί εκ των δύο οδηγών της Citroen για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Βρετανός είναι δηλωμένος λάτρης του αγώνα και αποδεδειγμένα γρήγορος. Το ζήτημα είναι πως όλες οι εργοστασιακές ομάδες, M-Srpot/Ford, Toyota και Hyundai, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Έτσι η Citroen θα πρέπει να κοπιάσει πολύ, για να επανέλθει στις εποχές του θριάμβου των C4 και του Loeb.

  O αγώνας αρχίζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου με το shakedown το μεσημέρι και στις 21:10 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ειδική, μια μικρή super special στο Karlstad. Η ουσιαστική μάχη θα δοθεί από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στα παγωμένα δάση.

  Σχόλια

  Σχόλια