Αποκαλύφθηκε το νέο Toyota Yaris

  Όχι άμεσα εμφανείς, πολλές όμως και σημαντικές αλλαγές θα έχει για το 2017 το δημοφιλέστερο μοντέλο της ελληνικής αγοράς.

  Toyota Yaris 2017

  Η επίσημη παρουσία του θα γίνει στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2017. Ωστόσο, όπως συνηθίζεται, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο ανανεωμένο Yaris.

  Το πιο σημαντικό ίσως από αυτά, είναι η απουσία diesel κινητήρα στη γκάμα. Παρότι το μοντέλο αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη, θα έχει μόνο κινητήρες βενζίνης.

  Από αυτούς, εντελώς νέος είναι ο 1.5 λίτρων Dual VVT- iE, ο οποίος θα αντικαταστήσει το σύνολο των 1.33 λίτρων. Πολύ προηγμένος τεχνολογικά, με εξαιρετική θερμοδυναμική απόδοση και πολύ μεγάλη συμπίεση, 13,5:1, αποδίδει 111 ίππους ισχύος και 136 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ή αυτόματο CVT και θα πλαισιώνεται από τον γνωστό τρικύλινδρο του λίτρου και την υβριδική έκδοση.

  toyota-yaris-bitone-4-final-rgb

  Ο πρώτος θα χαρακτηρίζει την εισαγωγική εκδοχή του μοντέλου και αποδίδει 69 ίππους, ενώ η δεύτερη διατηρεί το σύστημα της απερχόμενης έκδοσης. Δηλαδή τον κινητήρα βενζίνης των 1.5 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτρικό.

  Αλλαγές παντού

  Μπορεί αισθητικά το μοτίβο του μοντέλου να διατηρείται σχεδόν απαράλλακτο, ωστόσο η Toyota έχει βελτιώσει ολιστικά το νέο Yaris. Ηχομόνωση, λειτουργία ανάρτησης, νέα υλικά και σχεδίαση εσωτερικού, προφυλακτήρες, φώτα, μάσκα και πίσω πόρτα στο αμάξωμα έχουν αλλάξει. Στόχος, να δοθεί στο Yaris ένα πιο αθλητικό και νεανικό παράστημα.

  Σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό. Το αισθητικό σύνολο διατηρεί την κατεύθυνση του προκατόχου, έχουμε όμως νέα υλικά και πίνακα οργάνων. Επίσης σημαντικά αναβαθμισμένος είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας. Νέα προσκέφαλα, προεντατήρες στις πίσω ζώνες και τα συστήματα του Safety Sense αποτελούν στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.

  toyota-yaris-bitone-interieur-5-final-rgb

  Βελτιωμένος θα είναι επίσης ο εξοπλισμός άνεσηw, όπως και οι διαθέσιμες εκδόσεις. Για πρώτη φορά θα υπάρχει επιλογή διχρωμίας αμαξώματος, στο επίπεδο εξοπλισμού Bi-tone. Αυτή θα συμπληρώνεται από τη βασική Entry και τις Mid, Mid+ και Chic. Πέντε συνολικά, με την τελευταία να απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες οδηγούς με αρκετά στοιχεία κομψότητας, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά της.

  toyota-yaris-bitone-range1-final-rgb

  Οι τιμές του ανανεωμένου Yaris δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά από τις σημερινές. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία διάθεση του μοντέλου, που αναμένεται μετά την έκθεση της Γενεύης με πιθανότερη την άνοιξη του 2017.

  Σχόλια

  Σχόλια