Επίσημα εκτός McLaren o Jost Capito

Ούτε ένα εξάμηνο δεν κράτησε το συνοικέσιο της βρετανικής αγωνιστικής ομάδας και του πετυχημένου Γερμανού μάνατζερ.

Jost Capito McLaren

Η πολλά υποσχόμενη μεταγραφή του Jost Capito ως αγωνιστικού διευθυντή στην McLaren το Σεπτέμβριο του 2016, λήγει άδοξα. Επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του Woking επιβεβαιώνει τις φήμες. Capito και McLaren θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Η σύμπραξη των δύο μερών είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2016. Τότε πρόεδρος της McLaren, ο Ron Dennis, είχε προσεγγίσει το Γερμανό μάνατζερ. Ο Capito ήταν αγωνιστικός διευθυντής της VW στο WRC. Μια θέση που έμελλε να είναι η πιο αποδοτική της καριέρας του, με συλλογή 4 πρωταθλημάτων κατασκευαστών και οδηγών.

Ο πολύπειρος Capito είπε το ναι στην McLaren προφανώς γνωρίζοντας ότι το 2016 θα είναι η τελευταία χρονιά της VW στο WRC. Ωστόσο έδωσε αρκετό χρόνο, έως τον Αύγουστο του 2016, στην εταιρεία, ώστε να βρει αντικαταστάτη.

Η αρχή του τέλους

Το Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε επίσημα το ρόλο του στην McLaren. Από τότε όμως είχαν ξεκινήσει και οι κλυδωνισμοί για τον Πυγμαλίωνα του Capito, τον Ron Dennis. O διευθύνων σύμβουλος της McLaren εξωθήθηκε σε παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το Νοέμβριο του 2016. Έτσι, ο Capito που μοιραζόταν το ίδιο όραμα με τον Dennis, μπήκε και αυτός στο μικροσκόπιο.

Στη συνέχεια τις τύχες της αγωνιστικής ομάδας ανέλαβε ο Zak Brown και έτσι η θέση του Capito τέθηκε, ήδη από το Δεκέμβριο του 2016, υπό αμφισβήτηση. Γεγονός που οδήγησε στο διαζύγιο.

Σχόλια

Σχόλια