Η Nissan στον 12ώρο αγώνα του Bathurst

  Στο 12ωρο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Mount Panorama της Αυστραλίας θα δώσει το παρών και η Nissan με πολλές συμμετοχές

  Τον Ιανουάριο, η Nissan συμμετείχε στον αγώνα Dubai 24 με σύσσωμη την ομάδα των αποφοίτων του GT Academy, υποστηρίζοντας στη συνέχεια την ESM στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech του Rolex 24 στη Daytona. Η Nissan εισέρχεται τώρα στην αυστραλιανή μάχη αντοχής αυτό το Σαββατοκύριακο, με δύο εργοστασιακά Nissan GT-R NISMO GT3.

  Έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στον αγώνα του Bathurst πριν από τρία χρόνια, η Nissan κατέκτησε τη νίκη το 2015 με τον Katsumasa Chiyo να προσπερνά δύο αυτοκίνητα στον τελικό γύρο. Πέρυσι, ο Ιάπωνας οδηγός αν και ήταν πίσω στην κατάταξη, κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

  Φέτος ο Chiyo θα συνεργαστεί με τον συνάδελφο του στη NISMO Alex Buncombe και τον Αυστραλό οδηγό Supercars Michael Caruso, οδηγώντας το Νο 23 Nissan GT-R. Το αδελφό Νο 24 Nissan GT-R, θα επανδρώσουν οι πρώην νικητές του GT Academy Jann Mardenborough και Florian Strauss, μαζί με τον Αυστραλό οδηγό Supercars και πρώην νικητή του Bathurst 1000 Todd Kelly.

  Το 2016, ο Mardenborough διακρίθηκε στην κατηγορία GT300 του Super GT στην Ιαπωνία. Τώρα θα πραγματοποιήσει το δεύτερο αγώνα αντοχής στο ενεργητικό του για το τρέχον έτος, μετά από την συμμετοχή του στον αγώνα του Dubai.

  O Strauss συνέβαλε και αυτός στη νίκη του 2015, ανεβαίνοντας πέρυσι στο βάθρο των νικητών του 12ώρου Bathurst, μαζί με τον Chiyo.

  Εκτός από τα δύο εργοστασιακά αυτοκίνητα, η Wall Racing συμμετέχει στον αγώνα με δύο GT3 Nissan GT-R NISMO στην κατηγορία GT3 Am. Συγκεκριμένα, το Νο 38 θα οδηγούν οι Daniel Bilski, Adrian Flack και Chris Pithe, ενώ στο Νο 66 θα είναι επικεφαλής ο αρχηγός της ομάδας της Nissan Pirelli World Challenge στις ΗΠΑ Eric Davis, μαζί με τους Brett Hodges και Fred Poordad.

  Ο 12ώρος Αγώνας του Bathurst θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι NISMO TV στο YouTube.

  Σχετικό video με τα αυτοκίνητα του αγώνα μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/Ib5B1nVc0wM

  Σχόλια

  Σχόλια