Ο Alonso ποντάρει στην αεροδυναμική

Ο Fernano Alonso φαίνεται σίγουρος για τον φετινό κινητήρα της Honda δηλώνοντας πως το μεγάλο ερωτηματικό στην απόδοση της McLaren θα είναι η αεροδυναμική

Ο Fernano Alonso φαίνεται σίγουρος για τον φετινό κινητήρα της Honda δηλώνοντας πως το μεγάλο ερωτηματικό στην απόδοση της McLaren θα είναι η αεροδυναμική. Οι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2017 έχουν μεταφέρει το «ειδικό βάρος» της απόδοσης ενός μονοθεσίου στον τομέα της αεροδυναμικής αφήνοντας τους κινητήρες, όχι ακριβώς σε δεύτερη μοίρα αλλά λίγο στην άκρη. Ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής κυνηγά να πιάσει το μεγάλο στοίχημα που ξεκίνησε το 2015, άλλον έναν τίτλο, και ελπίζει πως η McLaren-Honda φέτος θα του δώσει τη δυνατότητα να παλέψει μπροστά.

«Όσον αφορά τον κινητήρα της Mercedes είναι δύσκολο να τον φτάσουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι. Ωστόσο πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε κοντά τους και να παλέψουμε. Είμαι 100% σίγουρος ότι ο κινητήρας μας φέτος θα έχει την απόδοση που χρειάζεται, περισσότερο αναρωτιέμαι για την απόδοση της αεροδυναμικής του μονοθεσίου. Όταν υπάρχουν νέοι κανονισμοί μπορεί να σταθείς τυχερός ή άτυχος. Έχει να κάνει με το πώς θα ερμηνευτούν οι αλλαγές, ίσως είμαστε τυχεροί και ακολουθήσουμε το σωστό μονοπάτι από την αρχή».

Σίγουρα ο Alonso ποντάρει πολλά στις ικανότητες του Peter Prodromou για τον σχεδιασμό της νέας McLaren και όχι άδικα καθώς έχει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην Red Bull Racing στο πλάι του Adrian Newey.

Σχόλια

Σχόλια