Εκτός grid F1 η Manor για το 2017

Αναμενόμενο αλλά όχι λιγότερο απογοητευτικό το νέο για τους τίτλους τέλους στη συμμετοχή της Manor στο πρωτάθλημα.

F1 Manor team 2017 retirement

Μια θλιβερή εξέλιξη συνολικά για την F1, ανακοινώθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου: Το πρωτάθλημα του 2017 θα ξεκινήσει χωρίς τη Manor. Η οποία, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να βρει επενδυτές ώστε να χρηματοδοτηθεί η συνέχιση της δραστηριότητάς της, δεν τα κατάφερε.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία FRP Advisory, που είχε αναλάβει την οικονομική διαχείριση της ομάδας στις αρχές του 2016 λόγω οικονομικών προβλημάτων, η μητρική εταιρεία της Manor, η Just Racing Services, θα διακόψει τη λειτουργία της. Την ίδια στιγμή όμως, η θυγατρική εταιρεία Manor Grand Prix Racing Ltd διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής στην F1.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα συμμετοχής το 2017. Έτσι οι 212 εργαζόμενοι σε αυτή ειδoποιήθηκαν ότι απολύονται. Επίσης ότι θα λάβουν κανονικά τα χρήματά τους στο τέλος του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταρείας διαχείρισης, ο άμεσος στόχος τους τώρα είναι η προσπάθεια αποκατάστασης των εργαζομένων της Manor. Το ευχόμαστε.

Η πρώην Virgin Racing και Marussia, δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, χωρίς ωστόσο να έχει πέσει από αυτόν. Το 2014 το τραγικό ατύχημα του Bianchi και ο θάνατος του ταλαντούχου οδηγού, ήταν το πρώτο δυνατό χτύπημα για την ομάδα.

Το 2015 στο νήμα μπόρεσε να βρει χορηγούς να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία της. Ενώ και το 2016, όπως ήδη αναφέραμε, πέρασε νωρίς – νωρίς σε κατάσταση επιτροπείας. Παρότι η χρήση των κινητήριων μονάδων της Mercedes άφηνε ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι οι δύο οδηγοί της ομάδας για το 2016, οι Wehrlein και Ocon, έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια με τις Sauber και Force India αντίστοιχα.

Σχόλια

Σχόλια