BMW: Αναβάθμιση μοντέλων την άνοιξη του 2017

  Από την Άνοιξη του 2017 τα μοντέλα της BMW θα παρουσιαστούν με μια σειρά αναβαθμίσεων που θα τα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα για το αγοραστικό κοινό

  Από την άνοιξη του 2017, η νέα BMW Σειρά 5, η πιο σπορ και πρωτοποριακή πρόταση στην κατηγορία business sedan, θα θέσει νέα πρότυπα και στον τομέα της απόδοσης. Η νέα BMW 520d EfficientDynamics Edition εντυπωσιάζει με κατανάλωση μικτού κύκλου από 4,3 – 3,9 lit / 100 km (εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 114 – 102 g/km). Επίσης, από το Μάρτιο του 2017, επαναστατικές καινοτομίες στους τομείς δικτύωσης και λειτουργίας, που λανσάρονται για πρώτη φορά στη BMW Σειρά 5, θα επεκταθούν και σε άλλα μοντέλα τη μάρκας – η ψηφιακή υπηρεσία αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information και η διάταξη live εικονιδίων του μενού της οθόνης ελέγχου Control Display.

   

  Με μία εμπλουτισμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, η BMW Σειρά 7 κάνει περαιτέρω βήματα στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Η γκάμα περιλαμβάνει τώρα Lane Departure Assistant, ActiveAssist Collision Avoidance, Cross-Traffic & Wrong-Way Driving Alert και λειτουργία Remote 3D View. Από την άνοιξη του 2017, τα μοντέλα της Σειράς 6 θα δώσουν άλλη πνοή στην αποκλειστική και σπορ αύρα τους με καινοτομίες από τη σειρά ειδικού εξοπλισμού. Η υπηρεσία Digital Charging Service, για βολική και οικονομική φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης, θα διατίθεται για μοντέλα BMW i και BMW iPerformance. Από το Μάρτιο του 2017, νέες και υψηλής ποιότητας επιλογές θα προστεθούν στη γκάμα ειδικού εξοπλισμού για τη BMW Σειρά 3 και BMW Σειρά 4 καθώς και για τα μοντέλα BMW X5 και BMW X6.

  Motornews-BMW2-DT3 

  BMW 520 d EfficientDynamics Edition : μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, μειωμένες εκπομπές CO 2 .   
  Από το Μάρτιο του 2017, η οδηγική απόλαυση που είναι χαρακτηριστικό της νέας BMW Σειράς 5 Sedan θα συνδυάζεται με τα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων σε αυτή την κατηγορία. Η νέα BMW 520d EfficientDynamics Edition συνδυάζεται με ένα δίλιτρο, τετρακύλινδρο diesel τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 140 kW/190 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm, διαθέσιμη μεταξύ 750 και 2.500 rpm. Επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,5 δεύτερα, με κατανάλωση μικτού κύκλου μεταξύ 4,3 και 3,9 lit ανά 100 km και εκπομπές CO2 μεταξύ 114 και 102 grams / km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με την επιλεγμένη διάσταση ελαστικού). Ο κινητήρας της BMW 520d EfficientDynamics Edition περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδότη τοποθετημένο σε αντιτριβικά ρουλεμάν, ανακυκλοφορία καυσαερίων υψηλής πίεσης, ηλεκτρονικά χαρτογραφημένη αντλία λαδιού και περαιτέρω εξελιγμένη τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, με ηλεκτρομαγνητικά μπεκ που διασφαλίζουν ακριβή ποσότητα ψεκασμού καυσίμου με μέγιστη πίεση 2.000 bar.

   

  Πέρα από τη βελτιστοποιημένη απόδοση του κινητήρα και του στάνταρ 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic, τα βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και το αισθητά μειωμένο βάρος της BMW Sedan έναντι του προκατόχου της, συμβάλλουν επίσης στις χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Για περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων, η BMW 520d EfficientDynamics Edition εφοδιάζεται με τεχνολογία BMW BluePerformance, που εκτός από το φίλτρο σωματιδίων, οξειδωτικό καταλύτη και καταλύτη αποθήκευσης οξειδίων του αζώτου (NOX), περιλαμβάνει και έναν καταλυτικό μετατροπέα SCR με τεχνολογία ψεκασμού AdBlue που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τα οξείδια του αζώτου.

   

  On  Street Parking Information , επέκταση σε περισσότερα μοντέλα BMW , διαθεσιμότητα σε περισσότερες πόλεις.
  Από το Μάρτιο του 2017, χάρη στην ευφυή δικτύωση, οι οδηγοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα, σε πολλά μοντέλα BMW όχι μόνο να ενημερώνονται με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση της κυκλοφορίας, αλλά να υποστηρίζονται και στην ανεύρεση χώρου στάθμευσης σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το BMW ConnectedDrive Service Real Time Traffic Information (RTTI), που διατίθεται σε συνδυασμό με το σύστημα Πλοήγησης Professional, θα πλαισιωθεί από τη νέα, ψηφιακή λειτουργία On-Street Parking Information. Έχοντας ομοιότητες με το RTTI, χρησιμοποιεί ευφυή δικτύωση για πρόσβαση στη διαθεσιμότητα ελεύθερων χώρων στάθμευσης από προ-αποθηκευμένα και τρέχοντα δεδομένα. Η υπολογισμένη πιθανότητα ανεύρεσης ενός ελεύθερου χώρου στάθμευσης στον προορισμό εμφανίζεται στον οδηγό μέσω χρωματιστών επισημάνσεων στο χάρτη πλοήγησης που απεικονίζεται στην οθόνη Control Display.

   

  Μελλοντικά, η υπηρεσία On-Street Parking Information θα κάνει την ανεύρεση ενός χώρου στάθμευσης πολύ πιο εύκολη σε δέκα Γερμανικές πόλεις. Πέρα από το Μόναχο, το Βερολίνο, το Αμβούργο, την Κολωνία, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη, η διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης θα αναλύεται σε πραγματικό χρόνο σε Νυρεμβέργη, Βρέμη και Ανόβερο από το Μάρτιο του 2017. Η λειτουργία που διατίθεται για πρώτη φορά με τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan, θα προσφέρεται για όλα τα τρέχοντα μοντέλα με εξαίρεση τις BMW X1, BMW Σειρά 2 Active Tourer και BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

   Motornews-BMW2-DT6

  Ακόμα πιο διαισθητικό: Σύστημα πλοήγησης Professional με Live Εικονίδια. 
  Οι τελευταίες καινοτομίες της φιλοσοφίας απεικόνισης και ελέγχου, που έκαναν το ντεμπούτο τους στη νέα BMW Σειρά 5, θα διατίθενται και σε άλλες Σειρές από το Μάρτιο του 2017. Σε συνδυασμό με το σύστημα Πλοήγησης Professional, την Control Display του συστήματος iDrive, χάρη σε μία αναβαθμισμένη γραφική αναπαράσταση, προσφέρουν ακόμα πιο διαισθητικές λειτουργίες στη BMW Σειρά 7 και BMW Σειράς 6 καθώς και σε όλες τις εκδόσεις της BMW M6. Η οθόνη του προβάλλει μενού με τη μορφή οριζόντια διατεταγμένων εικονιδίων. Αυτά τα έξι εικονίδια, η σειρά των οποίων μπορεί να διαμορφωθεί ατομικά από τον οδηγό, προβάλλονται στο κύριο μενού και στις δύο πλευρές της οθόνης. Αυτό διασφαλίζει πιο βολική και ταχύτερη πρόσβαση στο επιθυμητό περιεχόμενο. Μία νέα επιλογή του μενού είναι τα Μηνύματα – “Messages”, που παρέχουν πρόσβαση σε εισερχόμενα μηνύματα κειμένου και e-mails καθώς και σε πληροφορίες για τη λειτουργική κατάσταση του οχήματος.

   

  Οι λειτουργίες αυτές, που διατίθενται μέσω της επιλογής του μενού, συμβολίζονται με κινούμενα γραφικά σε live mode. Για παράδειγμα, στην επισκόπηση και μέσω ενός ορατού τμήματος του χάρτη, το μπουτόν του μενού πλοήγησης ήδη προβάλλει τη διαδρομή στην οποία κινείται το όχημα, ενώ τα γραφικά του μενού ψυχαγωγίας δείχνουν τον τίτλο του τραγουδιού που παίζει εκείνη τη στιγμή, μαζί με το εξώφυλλο του άλμπουμ ή το όνομα του επιλεγμένου ραδιοφωνικού σταθμού.

   

  BMW Σειρά 7 με πρόσθετα συστήματα υποστήριξης και Remote 3 D View .
  Από την άνοιξη του 2017, θα υπάρξει ευρύτερη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, που θα παρέχει ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, άνεση και ασφάλεια στα μοντέλα της Σειράς 7. Από το Μάρτιο του 2017, τα συστήματα θα περιλαμβάνονται στο πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού Driving Assistant Plus. Αυτά προσφέρουν στον οδηγό αποφασιστική υποστήριξη σε πλείστες διαφορετικές καταστάσεις, με απώτερο στόχο την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Για παράδειγμα, τα συστήματα Steering και Lane Guidance Assistant που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στις πολυτελείς BMW sedan, θα πλαισιωθούν από το Lane Change Assistant, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο και δρόμους διπλής κατεύθυνσης. Με ταχύτητες μεταξύ 70 και 180 km/h, μπορεί να εκκινήσει τον ελιγμό αλλαγής λωρίδας με πίεση του φλας στη θέση ‘μιας κίνησης’. Στη συνέχεια, οι αισθητήρες του συστήματος αναλύουν την κατάσταση στη γειτονική λωρίδα. Εάν ανιχνεύσουν ότι αυτή η λωρίδα είναι άδεια, και δεν πλησιάζουν οχήματα με υψηλή ταχύτητα, το steering assistant βοηθά τον οδηγό να αλλάξει λωρίδα.  

   Motornews-BMW2-DT1

  Μία ακόμα προσθήκη στις λειτουργίες του Driving Assistant Plus είναι το σύστημα ActiveAssist Collision Avoidance. Εάν μία ταχεία αλλαγή λωρίδας κριθεί απαραίτητη για την αποφυγή απροσδόκητου εμποδίου, παρέχει υποστήριξης ελιγμών διεύθυνσης σε ταχύτητες μέχρι 160 km/h. Η λειτουργία Cross Traffic Alert, που επίσης θα περιλαμβάνεται στο πακέτο εξοπλισμού από το Μάρτιο, εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις, εάν οι ταμπέλες κυκλοφορίας που έχει αναγνωρίσει η στερεοσκοπική κάμερα δείξουν ότι ο οδηγός έχει παραβλέψει ένα δρόμο με προτεραιότητα. Στις λειτουργίες του νέου Driving Assistant Plus προστίθεται το Wrong-Way Driving Alert. Το σύστημα αυτό αναλύει δεδομένα πλοήγησης για παροχή πληροφοριών σε κρίσιμες καταστάσεις. Παρεμβαίνει εάν το όχημα κινείται σε λάθος κατεύθυνση σε μονόδρομους, κυκλικούς κόμβους/πλατείες ή εισόδους στον αυτοκινητόδρομο.

   

  Σε συνδυασμό με το Surround View, που παρέχει υποστήριξη με ένα συνδυασμό από εικόνες κάμερας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όταν το όχημα ελίσσεται σε κρίσιμες καταστάσεις, οι οδηγοί μιας BMW Σειράς 7, μελλοντικά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στη λειτουργία Remote 3D View. Εκεί, το Surround View τους παρέχει συνεχή πρόσβαση σε μία τρισδιάστατη live εικόνα του οχήματός τους και του γύρω περιβάλλοντος, η οποία μεταδίδεται στο smartphone τους μέσω του BMW Connected.

   

  Νέα επιλογή για τη BMW Σειρά 3 και τη BMW Σειρά 4: Οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.
  Από το Μάρτιο του 2017, ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό στην τεχνολογία απεικόνισης θα δώσει άλλη διάσταση στη οδηγική εμπειρία με τις BMW Σειρά 3 και BMW Σειρά 4, για τις οποίες η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών θα διατίθεται προαιρετικά. Η ψηφιακή έγχρωμη οθόνη TFT με τεχνολογία black panel, προσφέρει πληροφορίες χρήσιμες τον οδηγό με δυνατότητα εξατομίκευσης. Η φιλοσοφία χρωμάτων, η γραφική αναπαράσταση και η επιλογή περιεχομένου ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλέγεται μέσω του μπουτόν Driving Experience Control.

   Motornews-BMW2-DT5

  Σε COMFORT mode, η οθόνη προβάλει μία συμβατική εικόνα των τεσσάρων στρογγυλών οργάνων χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα γραφικά. Μία λειτουργία ζουμ αναδεικνύει το ταχύμετρο και το στροφόμετρο. Σε ECO PRO mode, πρόσθετες πληροφορίες για την τρέχουσα απόδοση καυσίμου αντικαθιστούν το στροφόμετρο. Σε SPORT mode, η τρέχουσα ταχύτητα εμφανίζεται ψηφιακά με τη μορφή ενός μεγάλου κεντρικού αριθμού, ενώ η επιλεγμένη σχέση κιβωτίου υποδηλώνεται στο κέντρο του στροφόμετρου.

   

  BMW Σειρά 6 με χαρακτηριστικές πινελιές για το εσωτερικό και το εξωτερικό.
  Από την άνοιξη του 2017, νέα και ελκυστικά στοιχεία ειδικού εξοπλισμού θα διατίθενται για τη BMW Σειρά 6. Αυτές οι επιλογές που προσφέρονται αποκλειστικά για τις BMW Σειρά 6 Coupe, BMW Σειρά 6 Cabrio και BMW Σειρά 6 Gran Coupe, υπογραμμίζουν το σπορ χαρακτήρα των τριών μοντέλων της πολυτελούς κατηγορίας. Στις χρωματικές επιλογές θα προστεθεί η νέα Sonic Speed Blue metallic. Σε συνδυασμό με το πακέτο M Sports, θα διατίθενται νέες δίχρωμες ζάντες αλουμινίου Μ 20-ιντσών με σχέδιο διπλών ακτίνων Μ, ελαστικά run-flat διαφορετικών διατάσεων εμπρός / πίσω με καθώς και στοιχεία εξοπλισμού εσωτερικού με εμφάνιση ανθρακονημάτων.

   Motornews-BMW2-DT2

  Άνεση, περιβαλλοντική συμβατότητα, απόδοση: Digital Charging Service για μοντέλα BMW i και BMW iPerformance . 
  Η μάρκα BMW i θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της βιώσιμης ατομικής μετακίνησης, όχι μόνο χάρη στις επαναστατικές φιλοσοφίες και τεχνολογίες κίνησης των οχημάτων της, αλλά και με τις πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες της. Η πιο πρόσφατη καινοτομία σε αυτό τον τομέα ονομάζεται Digital Charging Service και πρόκειται για μία υπηρεσία ευφυούς φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης των μοντέλων BMW i και BMW iPerformance. Έτσι, το BMW Group γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει ένα σύστημα το οποίο βοηθά τον οδηγό να κάνει χρήση ευνοϊκών χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας ή μιας μεγάλης ποσότητας αυτοπαραγόμενης ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης.

   

  Για να επιτυγχάνεται η πιο οικονομική φόρτιση, η υπηρεσία BMW Digital Charging Service λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις δυναμικές ημερήσιες χρεώσεις (μεταβλητός τιμοκατάλογος) αλλά και εκείνες που περιλαμβάνουν προκαθορισμένες υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές. Αυτό μεταφράζεται σε μέγιστη αξιοποίηση ιδιαίτερα χαμηλών χρεώσεων με νυχτερινό τιμολόγιο.

   Motornews-BMW2-DT4

  Σε συνδυασμό με το νέο επιτοίχιο πίνακα φόρτισης BMW i Wallbox Connect, η υπηρεσία Digital Charging Service μπορεί επίσης να βελτιστοποιήσει τη χρήση ηλεκτρισμού από ένα οικιακό, φωτοβολταϊκό σύστημα. Στην περίπτωση αυτή, η ποσότητα της τοπικά παραγόμενης ηλιακής ενέργειας προβλέπεται βάσει των δεδομένων επιδόσεων και της τρέχουσας πρόγνωσης του καιρού. Με τη χρήση αυτών των δεδομένων, μπορεί επίσης να προσδιοριστεί η ποσότητα της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας που δεν καταναλώνεται στο σπίτι τη στιγμή που παράγεται και μπορεί, επομένως, να χρησιμοποιηθεί για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Σαν αποτέλεσμα, πλήρως ηλεκτρικά και /ή υβριδικά οχήματα, ενσωματώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο οικιακό περιβάλλον και την ενεργειακή φιλοσοφία του κάθε πελάτη.

   

  Η υπηρεσία BMW Digital Charging Service προγραμματίζει αυτόματα την έναρξη και τη λήξη κάθε διαδικασίας φόρτισης με κριτήριο τη βέλτιστη οικονομία ή τη μέγιστη ποσότητα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας αντίστοιχα. Στην πορεία, το πρόγραμμα φόρτισης διασφαλίζει πάντα ότι το όχημα έχει τη μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας στον επιθυμητό χρόνο αναχώρησης και ότι ο κλιματισμός στο εσωτερικό είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Η μοναδική υπηρεσία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των BMW ConnectedDrive Services που διατίθενται για όλα τα οχήματα BMW i και BMW iPerformance.

   

  Νέες ζάντες αλουμινίου για τις BMW X 5 και BMW X 6. 


  Την άνοιξη του 2017, η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού που διατίθεται από το εργοστάσιο για τα μοντέλα BMW X5 και BMW X6 θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, μέχρι πρότινος διαθέσιμες αποκλειστικά μόνο από τη συλλογή Γνήσιων Αξεσουάρ BMW. Οι ζάντες αλουμινίου M, δίχρωμες και με σχέδιο διπλών ακτίνων συνδυάζονται με ελαστικά run-flat διαφορετικών διαστάσεων εμπρός πίσω. Αυτά διατίθενται σε συνδυασμό με το M Sports Package για όλες τις εκδόσεις με εξαίρεση τις BMW X5 sDrive25d, BMW X5 xDrive25d και BMW X5 xDrive40e iPerformance.

   

  BMW X 5  M και BMW X 6  M τώρα με το πακέτο ConnectedDrive , στάνταρ.
  Από την άνοιξη του 2017, η γκάμα βασικού εξοπλισμού των BMW X5 M και BMW X6 M θα πλαισιωθεί από το πακέτο πλοήγησης ConnectedDrive, που θα διαθέτει ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης Professional, βάση smartphone με την οποία είναι εφικτή η επαγωγική φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου, υπηρεσία RTTI με On-Street Parking Information, WiFi hotspot, ConnectedDrive Services, Concierge Services και Remote Services.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια