Τέλος εποχής στην F1 με την αποχώρηση Ecclestone

Μια νέα περίοδος ξεκινά για την F1, με την απόφαση της Liberty Media να παύσει από τα καθήκοντά του το δαιμόνιο Βρετανό επιχειρηματία.

Bernie Ecclestone 2017

Εδώ και 40 χρόνια, ο Bernie Ecclestone κατάφερε από τη μια να κάνει την F1 μια παγκόσμια υπόθεση με τεράστια αξία. Από την άλλη πλευρά όμως, ως ο απόλυτος άρχων, αυγάτισε την προσωπική του περιουσία. Η οποία αυτή τη στιγμή υπολογίζεται να προσεγγίζει τα 3 δις δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Πολλοί έχουν κατηγορήσει το βραχύσωμο αλλά τετραπέρατο πρώην οδηγό, πρώην ιδιοκτήτη ομάδας και πρώην αφεντικό της F1: Πως τόσο η ηλικία του -86 ετών- όσο και η εξασφάλιση πρωτίστως των επιχειρηματικών του συμφερόντων, οδηγούσαν την F1 σε μαρασμό.

Για όλους αυτούς η είδηση ότι η Liberty Media, η εταιρεία που απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της F1, έπαψε από τα καθήκοντά του τον Ecclestone αποτελεί χαράς ευαγγέλιο.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να μην υπολογίσει ότι το πάθος του Bernie για το χρήμα απέφερα κάτι θετικό. Καθώς οδήγησε το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ στην παγκόσμια αναγνώριση και επιτυχία. Άσχετα αν ο πακτωλός χρημάτων που απέφερε, θα μπορούσε να επενδυθεί σε αυτό και όχι στη χλιδή του Ecclestone.

Νέα ομάδα διοίκησης

Πλέον ο Ecclestone περιορίστηκε από τη Liberty Media σε διακοσμητικό ρόλο. Έλαβε απλώς έναν τιμητικό τίτλο, αυτόν του επίτιμου προέδρου. Μένοντας στην ουσία χωρίς καμία εκτελεστική ή αποφασιστική αρμοδιότητα.

Carey Brawn Bratches

Η νέα ομάδα διοίκησης της F1: Από αριστερά Sean Bratches, γενικός διευθυντής εμπορικής λειτουργίας, Chase Carey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ross Brawn γενικός διευθυντής αγωνιστικής λειτουργίας.

Η νέα ομάδα διοίκησης της F1 περνά από την εποχή του ενός ανώτατου άρχοντα σε αυτή την ομάδας. Ο Chase Carey που πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Ακριβώς από κάτω στο οργανόγραμμα, βρίσκουμε τους Ross Brawn και Sean Bratches. Ο πρώτος θα έχει χρέη γενικού διευθυντή, υπεύθυνου για την αγωνιστική λειτουργία και τα τεχνικά θέματα. Ο δεύτερος θα είναι γενικός διευθυντής όλης της εμπορικής λειτουργίας. Σε αυτή περιλαμβάνονται χορηγοί, πνευματικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, ψηφιακή ανάπτυξη και συμφωνίες με διοργανωτές.

Σχόλια

Σχόλια