Δραματική εξέλιξη στο ράλι Monte Carlo (video)

  Στην πρώτη κιόλας νυχτερινή ειδική του ιστορικού αγώνα, μια έξοδος του Hayden Paddon με το Hyundai i20 στοίχισε τη ζωή σε ένα θεατή.

  Με το θάνατο ενός θεατή και την ακύρωση της πρώτης ειδικής διαδρομής ξεκίνησε το ράλι Monte Carlo -η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει για το άθλημα.

  Ο πάγος στο δρόμο και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν πολύ δύσκολα κάποια σημεία της ειδικής και έτσι προς το τέλος της, στο 19ο περίπου χιλιόμετρο, ο Νεοζηλανδός Paddon με το Hyundai έχασε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σε μια ανοιχτή αριστερή που έκλεινε στην έξοδό της. Χτύπησε σε βράχο και ανατράπηκε, ωστόσο παρέσυρε και τον άτυχο θεατή που σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ήταν επαγγελματίας φωτογράφος.

  Το αυτοκίνητο ανατράπηκε και έμεινε στη μέση του δρόμου, ενώ αμέσως ζητήθηκε συνδρομή για τη μεταφορά του θεατή στο νοσοκομείο. Αυτή έγινε άμεσα στην πόλη της Νίκαιας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με ανακοίνωση της λέσχης αυτοκινήτου του Μόντε Κάρλο.

  Θα μπορούσε να είναι ένα συνηθισμένο ατύχημα από αυτά που συμβαίνουν κατά κόρον στους αγώνες, καθώς ούτε ο Paddon ούτε ο συνοδηγός του Kennard έπαθαν το παραμικρό.

  Ο αγώνας

  Με την πρώτη ειδική διαδρομή να ακυρώνεται, η κατάταξη των οδηγών και των ομάδων ξεκίνησε από τη δεύτερη, η οποία μάλιστα καθυστέρησε κατά μια περίπου ώρα και εξελίχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου ώρα Ελλάδας.

  Ο Neuville με το Hyundai πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τον Ogier με το Ford Fiesta. Τρίτος ήταν ο Hänninen με το Toyota Yaris και τέταρτος ο Meeke με το Citroen C3, που άφησε λίγο πίσω του τον Ott Tänak με το Ford Fiesta.

  Σχόλια

  Σχόλια