Επίσημα πλέον στη Mercedes o Bottas

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη του Φιλανδού πιλότου στην αγωνιστική της ομάδα, για την κάλυψη της θέσης του Rosberg.

Bottas contract with mercedes 2017

Αυτό που όλοι γνωρίζαμε και περιμέναμε συνέβη. Οι υπογραφές έπεσαν στο συμβόλαιο μεταξύ Mercedes και Valtteri Bottas. Έτσι ο Φιλανδός αναλαμβάνει να καλύψει το κενό που άφησε ο Rosberg πριν από 45 περίπου μέρες, αποχωρώντας από την ενεργό δράση.

Αμφότερες οι πλευρές δήλωσαν ενθουσιασμένες με την εξέλιξη αυτή. Ειδικότερα ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, ευχαρίστησε και τη Williams για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε ελευθερώνοντας  από το συμβόλαιό του το Φιλανδό.

Bottas Contract at Mercedes 2

Σύμφωνα με πληροφορίες η βρετανική ομάδα θα έχει μια γενναία έκπτωση στις κινητήριες μονάδες του 2017 της τάξης των 10.000.000€ από την Mercedes. Ταυτόχρονα, ανακάλεσε τον Massa στην ενεργό δράση, μετά την παραίτησή του στο τέλος της σεζόν.

Ο 27χρονος Φιλανδός συμμετέχει με τη Williams στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2013. Ωστόσο από το 2010 ανήκε στο δυναμικό της ομάδας, ως οδηγός εξέλιξης. Έχει ανέβει 9 φορές στο πόντιουμ, ποτέ όμως στην πρώτη θέση και έχει εκκινήσει σε 77 αγώνες. Η καλύτερη θέση που είχε ποτέ στην κατάταξη των οδηγών ήταν τέταρτος το 2014, ενώ το 2016 κατετάγη 8ος.

Επιστροφή Rosberg με ρόλο… πρέσβη

Παράλληλα με την ανακοίνωση του Bottas η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα και το νέο ρόλο του Γερμανού πρωταθλητή 2016. Ο Rosberg θα αναλάβει την εκπροσώπηση της εταιρείας και της ομάδας σε διάφορες εκδηλώσεις μέσα στο 2017. Ταυτόχρονα, θα συμμετέχει ως εκπρόσωπος των χορηγών σε κοινωνικά γεγονότα και ενέργειες προβολής.

Rosberg

Σχόλια

Σχόλια