Ο Loeb προηγείται στο Dakar

Ο Γάλλος πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος στη δεύτερη ειδική του αγώνα και βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Dakar 2017 Loeb

Η δεύτερη ειδική διαδρομή των περίπου 300 χιλιομέτρων με την ονομασία San Miguel de Tucuman ήταν αρκετά γρήγορη και έτσι δεν ήταν έκπληξη η επικράτηση του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, του Sebastien Loeb.

Οδηγώντας το πισωκίνητο Peugeot 3008 DKR ο Γάλλος άφησε πίσω του τον Nasser Al-Attiyah και νικητή της πρώτης ειδικής διαδρομής με Toyota Hilux.

Στις μοτοσικλέτες είχαμε την απόλυτη επικράτηση του αναβάτη της KTM Toby Price, ο οποίος δεν απειλήθηκε από κανένα.

loeb-2

Όπως δήλωσε ο Loeb μετά τη νίκη του στη δεύτερη ειδική: “Είναι πολύ καλό να βρίσκεσαι στην κορυφή όμως είναι πολύ νωρίς για ένα ράλι που θα ξεπεράσει τα 9.000 χιλιόμετρα συνολικά. Το θετικό στοιχείο είναι ότι έχουμε καλό ρυθμό και η συγκεκριμένη ειδική ήταν πολύ γρήγορη, γεγονός ασυνήθιστο για το Dakar”.

Ο αγώνας συνεχίζεται με τα δύσκολα να έπονται. Οι επόμενες ειδικές θα ανεβαίνουν προς τις Άνδεις, όπου αυτοκίνητα και οδηγοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν ύψη  έως και 5.000 μέτρα. Σε αυτά, η έλλειψη οξυγόνου είναι τέτοια, που οι φυσιολογικοί άνθρωποι δύσκολα την αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τους πίνακες με την κατάταξη της δεύτερης ειδικής διαδρομής για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες.

Αυτοκίνητα

cea_02

Μοτοσικλέτες

cem_02

Σχόλια

Σχόλια