Ο Brawn κρούει το καμπανάκι

Ο Brawn καλεί την F1 να σκεφτεί ξανά τους κανονισμούς των κινητήρων καθώς πρέπει να διαφοροποιηθεί από τα αυτοκίνητα δρόμου

Ο Ross Brawn πιστεύει πως η F1 πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται πως αποτελεί πλατφόρμα εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς η πορεία που ακολουθεί δεν της ταιριάζει. Η πορεία της εξέλιξης των αυτοκινήτων δρόμου είναι οι ηλεκτρικοί κινητήρες και κινητήρες υδρογόνου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταιριάξει στη φύση του αθλήματος. Έτσι λοιπόν ο Βρετανός πιστεύει πως η F1 πρέπει να κοιτάξει τι είναι αυτό που θέλει η ίδια από τους κινητήρες κι όχι η αυτοκινητοβιομηχανία ώστε οι επόμενοι κανονισμοί να είναι προς την σωστή πορεία κι όχι αυτή που ακολουθεί τώρα.

«Η F1 πρέπει να αναζητήσει τι είναι αυτό που θέλει από έναν κινητήρα. Ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια έχει σχέση με τα αυτοκίνητα δρόμου, όμως τα επόμενα 5-10 χρόνια τα αυτοκίνητα δρόμου θα είναι εντελώς διαφορετικά. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να διαφοροποιηθεί από την πορεία των αυτοκινήτων καθώς αν δεν αλλάξει τότε θα έχουμε μια ηλεκτρική F1 ή F1 με κυψέλες υδρογόνου.»

Ο Brawn έχει συνδεθεί με τους νέους ιδιοκτήτες της F1, Liberty Media, για το ρόλο του συμβούλου.

Σχόλια

Σχόλια