BMW Motorsport για το 2107

Η BMW αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες των ομάδων της για το νέο έτος

Η BMW Motorsport αλλάζει τη δομή των ομάδων της για το 2017, προκειμένου να εναρμονιστεί με τη στρατηγική αναδιοργάνωση της εμπλοκής της στους αγώνες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε αγωνιστικής κατηγορίας.

 

Οι τέσσερις ομάδες της BMW, RMG, RBM, MTEK και Schnitzer θα συνεχίσουν να αγωνίζονται αλλά με κάποιες αλλαγές ως προς τα πεδία δράσης τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα πελατών BMW (customer racing) θα συνεχιστεί το 2016, σε στενή με τις ομάδες Schubert Motorsport και ROWE Racing.

 

Η BMW Team RMG και η BMW Team RBM θα συνεχίσουν την προσπάθεια για συγκομιδή βαθμών αλλά και νίκες στο DTM. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται σε αυτή την κατηγορία με μεγάλη επιτυχία από το 2012, τη χρονιά που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας. Η RMG team, με επικεφαλής τον διευθυντή ομάδας Stefan Reinhold (DE), κέρδισε το πρωτάθλημα των ομάδων το 2014 και γιόρτασε δύο τίτλους οδηγών με τον Marco Wittmann (DE) – 2014 και 2016.

 

Η BMW Team RBM ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα της BMW την προηγούμενη σεζόν του DTM, τερματίζοντας μόλις πίσω από την RMG στην τρίτη θέση γενικής κατάταξης. Το 2013, ο Bart Mampaey (BE) και το πλήρωμά του αγωνίστηκαν για τον τίτλο και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων. Οι RMG και RBM θα τρέξουν με BMW M4 DTM στο 2017 DTM. Τα ονόματα των οδηγών θα ανακοινωθούν στις 9 Δεκεμβρίου στη συνάντηση για την Ανασκόπηση της Σεζόν της BMW Motorsport στο Μόναχο.

 

Νέες δραστηριότητες προγραμματίζονται για τις Schnitzer και MTEK .

Η BMW Team Schnitzer θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα GT το 2017. Ο Charly Lamm (DE) και το πλήρωμά του έτρεξαν σε 66 αγώνες DTM από το 2012 έως το 2016, και γιόρτασαν τη μεγαλύτερη επιτυχία μετά την επανεμφάνισή τους σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα στην πρώτη κιόλας χρονιά. Ο Bruno Spengler (CA) πήρε τον τίτλο των οδηγών στο BMW Bank M3 DTM και η ομάδα από το Freilassing στην Άνω Βαυαρία (DE) κέρδισε επίσης το πρωτάθλημα των ομάδων.

 

Η BMW Team Schnitzer επιθυμεί να συνεχίσει αυτή τη μακροχρόνια ιστορία επιτυχίας της BMW στους αγώνες GT. Η ομάδα έχει ήδη σημειώσει πέντε νίκες στον 24-ωρο αγώνα του Nürburgring (DE). Ο Lamm και η ομάδα του θριάμβευσαν για φορά εκεί το 2010, με τη BMW M3 GT.

 

Το 2017, η BMW Team MTEK σκοπεύει να ξεκινήσει εντατική προετοιμασία για τη συμμετοχή της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA – World Endurance Championship (WEC) την επόμενη χρονιά. Ο Ernest Knoors (NL) και η ομάδα του προσέφεραν άφθονο θέαμα όταν έτρεξαν στο DTM μεταξύ 2013 και 2016, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης νίκης στο DTM για τον Timo Glock (DE) στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2013. Την περσινή σεζόν, η ομάδα από το Garching (DE) τιμήθηκε με το “Best Pit Stop Award” για τα ταχύτερα pit stops. Για του χρόνου, προγραμματίζεται η BMW Team MTEK να ολοκληρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή της BMW στο WEC.

 

Marquardt : «Τέλεια προσαρμοσμένη δομή».

«Πιστεύω ότι η νέα δομή των ομάδων είναι ιδανική και θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για τα νέα μας καθήκοντα», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις. «Ανέκαθεν ήταν δεδομένο ότι θέλαμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνεργασία με όλες τις ομάδες μας. Έπρεπε να προσαρμόσουμε τις δομές σας στις αλλαγές του DTM, ενώ νέες δυνατότητες και πεδία δράσης άνοιξαν για εμάς στο ανανεωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Η νέα δομή είναι άριστα προσαρμοσμένη σε αυτό. Η BMW Team Schnitzer έγραψε ιστορία στο DTM, κερδίζοντας τον τίτλο με το που επέστρεψε, μετά από διάλειμμα 20 ετών. Κανείς δεν το περίμενε. Η ομάδα ανέκαθεν είχε στενούς δεσμούς με τους αγώνες GT σε όλη την ιστορία της και έχει σημειώσει μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα εδώ. Οι φίλοι του GT μπορούν να ελπίζουν σε κάποιες συναρπαστικές στιγμές όταν δώσουμε νέα πνοή ζωής σε αυτό το συνδυασμό στον 24-ωρο αγώνα Nürburgring το 2017. Η BMW Team MTEK αποδείχτηκε τέλειος εκπρόσωπος της BMW στο DTM τα τελευταία χρόνια. Τώρα πρέπει να αφοσιωθεί πλήρως στις προετοιμασίες για τη συμμετοχή μας στο FIA WEC. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Charly Lamm, Ernest Knoors και τα πληρώματά τους για την αφοσίωσή τους σε όλες τις τελευταίες σεζόν του DTM – ευελπιστούμε να συμμετάσχουμε μαζί σε πολλούς ακόμα αγώνες στο μέλλον».

 

«Όλοι γνωρίζουν ότι η BMW Team Schnitzer έχει πολύ στενή σχέση με το πρωτάθλημα GT – και μέγα πάθος με τους αγώνες αντοχής», δήλωσε ο Διευθυντής της Ομάδας Charly Lamm. «Ταυτόχρονα, υπάρχει εμφανώς μία δόση μελαγχολίας όταν πρέπει να αποχαιρετήσεις το DTM. Ζήσαμε στιγμές τρομερής έντασης σε πολύ ανταγωνιστικές κατηγορίες, με πολυάριθμες προκλήσεις όπως και πολλές όμορφες στιγμές.

 

Η πιο σημαντική στιγμή ήταν αναμφίβολα η κατάκτηση του τίτλου το 2012, την πρώτη χρονιά που επιστρέψαμε στο πρωτάθλημα. Ωστόσο τώρα, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στη μακροχρόνια ιστορία μας με τη BMW. Κατά συνέπεια, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά του χρόνου. Ανυπομονούμε πολύ για τους αγώνες με τη BMW M6 GT3».

 

Ο Knoors πρόσθεσε: «Τρέξαμε στο DTM για πρώτη φορά το 2013 με τη νέα μας BMW Team MTEK – και από τότε μάθαμε πολλά. Αυτό το πρωτάθλημα μας έχει διδάξει πολλά για επαγγελματισμό και ποιότητα σε όλους τους τομείς. Ασφαλώς ανυπομονούμε για τη νέα πρόκληση που μας περιμένει στο FIA WEC. Το πρότυπο είναι εξαιρετικά υψηλό και εκεί. Το 2017 θα είναι μία χρονιά εντατικής προετοιμασίας, ώστε να μπορέσουμε να αγωνιστούμε με τις υπόλοιπες ομάδες του χρόνου».

Δελτίο Τύπου

Σχόλια

Σχόλια