Συνεργασία Seat- Philips για τα φώτα του Martorell

  Η Seat και η Philips εγκαθιστούν φωτισμό “ecolighting” στο εργοστάσιο του Martorell

  Η Seat συνεργάζεται με την Philips για να φωτίσει το εργοστάσιο της Seat στο Martorell με το πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Οι εταιρείες υπέγραψαν μεταξύ τους μία συμφωνία για την αντικατάσταση του συμβατικού εξωτερικού φωτισμού του εργοστασίου στο Martorell με το έξυπνο, αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα φωτισμού LED, επιτρέποντα έτσι στην εταιρεία να εξοικονομήσει 80% από την κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή πάνω από 900 MWh ετησίως. Το έργο αυτό συμβαδίζει με την περιβαλλοντική στρατηγική της Seat , που ονομάζεται ECOMOTIVE FACTORY, με στόχο πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

  Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών φωτιστικών σωμάτων στους δρόμους εντός του εργοστασίου και στους χώρους στάθμευσης με φωτιστικά LED, που καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση μα τους συμβατικούς λαμπτήρες και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 45.000 ώρες, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερη σε σχέση με του συμβατικούς. Όταν το έργο εφαρμοστεί, πάνω από 1.200 συμβατικοί λαμπτήρες θα αντικατασταθούν με ένα περιβαλλοντικά αποτελεσματικό σύστημα φωτισμού.

  Ο Joan Carles Casas, επικεφαλής του ECOMOTIVE FACTORY δήλωσε, «στόχος της Seat είναι η επίτευξη μείωσης κατά 25% της κατανάλωσης πόρων ανά παραγόμενο όχημα μέχρι το 2018. Αυτό συνεπάγεται μείωση των βασικών δεικτών, όπως κατανάλωση ενέργειας, εκπομπών CO2, παραγωγή αποβλήτων, κατανάλωση νερού και εκπομπών διαλυτικών. Η συνεργασία με την Philips Lighting μας δίνει τη δυνατότητα για ένα εργοστάσιο πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο».

  «Το έργο της ενεργειακής απόδοσης του εργοστασίου της Seat στο Martorell πραγματοποιείται έχοντας ως βάση το μοντέλο Light as a Service και καθιστά την Philips Lighting εταίρο της Seat στη παροχή υπηρεσιών», λέει ο David Martínez, Head of Lighting for Industry της Philips Lighting. «Την ίδια στιγμή, αυτό το νέο μοντέλο ανταποκρίνεται στην παραδειγματική στροφή της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, όπου η βιωσιμότητα και οι κυκλικές οικονομίες αποκτούν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο».

  Απομακρυσμένη διαχείριση εξωτερικού φωτισμού

  Επιπλέον το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές των χώρων του εργοστασίου να επιτηρούν και να διαχειρίζονται το σύστημα φωτισμού, online και σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα λογισμικού της Philips για το φωτισμό εξωτερικών χώρων City Touch, δίνει την δυνατότητα μέσω web εφαρμογών, απομακρυσμένη διαχείριση φωτισμού καθώς και διαχείριση παγίων στοιχείων φωτισμού για βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας, μείωση λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης.

  Η Seat αξιολογεί και την αντικατάσταση του εσωτερικού φωτισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής και logistics καθώς και στους χώρους γραφείων. Με το έργο αυτό, το οποίο αναμένει να εφαρμόσει η Seat τα επόμενα χρόνια στο εργοστάσιο στο Martorell, όλο το σύστημα φωτισμού θα χαρακτηρίζεται ως πλήρως οικολογικό.

  Στρατηγική ECOMOTIVE FACTORY

  Η Seat τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την σημασία της βιωσιμότητας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των R&D, παραγωγής, logistics και πωλήσεων μεταξύ άλλων. Η εταιρεία απέσπασε το Lean & Green Management Award 2015 και αναγνωρίστηκε ως το πιο αποτελεσματικό εργοστάσιο της Ευρωπαϊκής Αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Οι ενέργειες που υλοποιεί η εταιρεία προκειμένου να επιτευχθεί μείωση της χρήσης ενεργειακών πόρων, αναγνωρίζονται στα επίπεδα ποιότητας και στις βελτιώσεις της παραγωγικότητας που παρέχουν τις βάσεις για τη στρατηγική PQT (Production, Quality, Team), μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012 ανταποκρινόμενη στις μελλοντικές προκλήσεις του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Σχόλια

  Σχόλια