Οι εκπλήξεις που φέρνει το νέο Ford Fiesta

  Η αισθητική, η κορυφαία ποιότητα και οι αναβαθμισμένες εκδόσεις επαναφέρουν το Ford Fiesta στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας στην κατηγορία του.

  Ford Fiesta 2017

  Εντελώς καινούρια σχεδίαση. Εσωτερικό με έμφαση στην ποιότητα. Κινητήρα 1.0 EcoBoost με απενεργοποίηση κυλίνδρου. Προηγμένα συστήματα multimedia και… μια έκδοση crossover. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα κάνουν το νέο Fiesta το πιο προηγμένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

  Το μοντέλο αποκαλύφθηκε σε εκδήλωση στην Κολωνία και αποτελεί για την Ford την αιχμή του δόρατος των πωλήσεών της. Σαράντα χρόνια και επτά γενιές έχουν περάσει για να φτάσουμε στο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους προς το τέλος του 2ου εξαμήνου του 2017.

  ford_fiesta2016_range_01

  Από τις εικόνες διακρίνουμε ότι υπάρχει μια εντελώς νέα προσέγγιση στο πίσω μέρος του μοντέλου, όπου πλέον τα φώτα είναι οριζόντια και όχι κάθετα. Εμπρός, είναι διακριτή η συγγένεια του νέου με το υφιστάμενο Fiesta, όμως και εδώ τα πάντα έχουν αλλάξει.

  Το πλαίσιο παραμένει το ίδιο με ελαφρώς αυξημένες όλες τις διαστάσεις του -και το μεταξόνιο- γεγονός που σημαίνει περισσότερο χώρο.

  ford-fiesta-2017-3

  Η “επανάσταση” έχει συντελεστεί στο εσωτερικό, όπου η αφαιρετική σχεδίαση επιτέλους εφαρμόστηκε και από τη Ford. Με μεγάλη οθόνη 8 ιντσών στο κέντρο αναλαμβάνει ως κέντρο ελέγχου των διαφόρων ψηφιακών συστημάτων του αυτοκινήτου. Μεταξύ αυτών και το SYNC3, το προηγμένο λογισμικό διασύνδεσης της εταιρείας.

  ford-fiesta-2017

  Η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό να είναι κορυφαία, ενώ θα υπάρχουν διακριτές διαφορές ανάμεσα στην εκδόσεις Titanium, ST και Vignale. Επίσης, για πρώτη φορά στη γκάμα του Fiesta, θα υπάρχει και έκδοση crossover. Όχι φυσικά τετρακίνητη, αλλά ένας ιδανικός ανταγωνιστής του VW Cross Polo. Το αμάξωμα τέλος θα διατίθεται τόσο ως πεντάθυρο, όσο και ως τρίθυρο.

  ford-fiesta-2017-2

  Γιατί δεν ήταν στο Παρίσι;

  Αξίζει να σημειωθεί η νέα πρακτική της, να παρουσιάζει σημαντικά νέα μοντέλα εκτός διεθνών εκθέσεων. Το νέο Fiesta για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι στο Παρίσι το Σεπτέμβριο του 2016. Ή, ακόμα καλύτερα, στη Γενεύη το Μάρτιο του 2017, που είναι και εγγύτερη στο εμπορικό του λανσάρισμα. Όμως η Ford επέλεξε να μην συμμετέχει στο Παρίσι, προφανώς για να έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητα στραμμένα μόνο επάνω της.

  ford-fiesta-2017-6

  Παράλληλα με το νέο Fiesta, η Ford παρουσίασε στην Κολωνία και το νέο κινητήρα 1.0 EcoBoost ο οποίος θα είναι ο πρώτος τρικύλινδρος σε παγκόσμιο επίπεδο, με δυνατότητα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου του. Αυτή θα γίνεται αυτόματα, σε συνθήκες χαμηλού φορτίου λειτουργίας του κινητήρα. Σύμφωνα με την Ford, θα εξασφαλίζει 6% χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Ο κινητήρας θα είναι έτοιμος για τοποθέτηση στα περισσότερα μοντέλα της γκάμας από τις αρχές του 2018.

  Όσον αφορά το Fiesta, θα είναι φορέας του νέου κινητήρα όταν είναι διαθέσιμος. Έως τότε, θα κινείται από το ίδιο σύνολο με τις σημερινές του προδιαγραφές και από τον 1.5 diesel των 120 ίππων. Κάτι που θα το καταστήσει το πιο ισχυρό diesel μοντέλο στην κατηγορία του.

  Σχόλια

  Σχόλια