Ήρθε στην Ευρώπη το Honda Clarity

  Το ηλεκτρικό μοντέλο με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου της Honda, ήρθε και στην Ευρώπη ως πρέσβης μιας πολύ ιδιαίτερης τεχνολογίας.

  Honda Clarity in Europe 2016

   

  • Το πρώτο Clarity Fuel Cell, το πιο προηγμένο όχημα μηδενικών ρύπων της Honda έφτασε στην Ευρώπη.
  • Οχήματα Clarity Fuel Cell θα συμμετάσχουν στο project Hydrogen for Innovative Vehicles (HyFIVE) EU. Ο σκοπός είναι να αναδειχτούν οι δυνατότητες των οχημάτων κυψελών καυσίμου, να γίνει ευρύτερα γνωστή η τεχνολογία και να διαδοθεί η χρήση τους.
  • Η Honda θα χρησιμοποιήσει οχήματα με πελάτες σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη.
  • Το Clarity Fuel Cell εντάσσεται στο σχέδιο της Honda για τη δημιουργία ενός στόλου κατά τα δύο τρίτα ηλεκτροκίνητου μέχρι το 2030.

  Τα πρώτα μοντέλα του Clarity Fuel Cell, του πιο προηγμένου οχήματος μηδενικών ρύπων της Honda, έφτασαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα. Τα πρώτα έξι οχήματα θα δοκιμαστούν με πελάτες σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη.

  Το νέο Carity Fuel Cell ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Honda. Είναι το πρώτο sedan κυψελών καυσίμου που έχει ολόκληρη τη συστοιχία της μπαταρίας κάτω από το καπό. Έτσι,  απελευθερώνεται άφθονος χώρος στην καμπίνα για τη μεταφορά πέντε επιβατών. Μία πρόσφατη δοκιμή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος – US Environment Protection Agency (EPA) μέτρησε ωφέλιμη αυτονομία 589km. Αυτή είναι η μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου οχήματος παραγωγής μηδενικών ρύπων.

  Ο Thomas Brachmann, Επικεφαλής Μηχανικός του Project στο τμήμα R&D της Honda δήλωσε σχετικά: «Η Honda ήταν ανέκαθεν από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Με περισσότερα από 30 χρόνια ιστορία στην έρευνα & εξέλιξη. Η άφιξη αυτών των οχημάτων στην Ευρώπη και η συμμετοχή της Honda στο HyFIVE είναι το επόμενο βήμα στο όραμά της για πλήρη εμπορευματοποίηση αυτής της τεχνολογίας».

  100084_first_honda_clarity_fuel_cell_arrives_in_europe_

  Το HyFIVE project έχει στόχο την προώθηση της χρήσης  τεχνολογίας οχημάτων κυψελών καυσίμου και της σχετικής υποδομής σε όλη την Ευρώπη. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμή, 185 οχήματα κυψελών καυσίμου από πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Βρετανία.

  Το Clarity Fuel Cell είναι η πεμπτουσία της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων Honda. Υπογραμμίζει τη δέσμευση που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Takahiro Hachigo. Τα δύο τρία του παγκόσμιου στόλου της, θα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

  HyFIVE project

  Το HyFIVE είναι ένα project χρηματοδοτούμενο από το FCHJU (http://www.fch.europa.eu/) που παρέχει οχήματα και σταθμούς σε τρεις Ευρωπαϊκές περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HyFIVE, παρακαλούμε ακολουθήστε το: http://www.hyfive.eu/

  Σχόλια

  Σχόλια