Live Test: Mercedes CLA200

  Είναι “το κορμί” της Mercedes αλλά αυτό το ξέραμε. Η ανανέωση έχει φέρει και κάποιες αλλαγές, τις οποίες θέλουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες

  Η ανανεωμένη Mercedes CLA 200 είναι το νέο “απόκτημα” για το Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Τρίτη 29 Νοεμβρίου

  Αγγλία γίναμε. Τρίτη σήμερα και είναι παράλληλα και η τρίτη μέρα που βρέχει και εμείς αναλωνόμαστε αναγκαστικά σε δουλειές που έχουν να κάνουν με μικρές μετακινήσεις από και προς το κέντρο. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να εκτιμήσεις πλέον, πέραν της εικόνας της κατανάλωσης που για τις ημέρες που πέρασαν δείχνει ένα καλό πρόσωπο για τα δεδομένα του turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων με τους 156 ίππους, το “κράτημα” στα 7,3 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα απόστασης, είναι μάλλον καλή επίδοση. Και χωρίς να έχουμε επιλέξει το πρόγραμμα Economy, ούτε για ένα λεπτό της ώρας.

  motornews-livetest-mercedes-cla200-7

  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

  motornews-livetest-mercedes-cla200-4

  Η βροχή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και μας δίνει τη δυνατότητα να “χαζέψουμε” με ορισμένες λεπτομέρειες που μπορεί να διερευνήσει κανείς όταν είναι μέσα στη CLAκαι ιδανικά πίσω από το τιμόνι της. Οι κόκκινες ραφές του οποίου είναι μια λεπτομέρεια που σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα για την επιλογή της έκδοσης. Το flat bottomed τιμόνι, ταιριάζει πολύ καλά με τη sport διάθεση και τα paddles για τις χειροκίνητες αλλαγές των ταχυτήτων. Κι αν έχεις απορίες για το πως γίνεται τι, το εγχειρίδιο του κατόχου που βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή, σου τις λύνει όλες, όση ώρα περιμένεις να γίνει το φανάρι πράσινο. Ρολάροντας με τη CLA υπό καταρρακτώδη βροχή, εισπράττεις την αίσθηση της ασφάλειας που θα έπρεπε όλα τα αυτοκίνητα του πλανήτη να προσφέρουν στους επιβάτες τους. Σιγουριά και ασφάλεια που σφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή και -φανταζόμαστε- αυτό είναι κάτι που θα το εκτιμούν πολύ όσοι επιλέγουν την κομψή μικρομεσαία sedan Mercedes.

  motornews-livetest-mercedes-cla200-6

  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

  motornews-livetest-mercedes-cla200-2

  Η κούκλα της Mercedes ανανεώθηκε και είναι πάλι κοντά μας για να μας ξεμυαλίσει. Λες και χρειαζόταν ανανέωση για να το κάνει αλλά τέλος πάντων. Το ραφινάρισμα στα σημεία, έχει κάνει λίγο πιο φιλική την ανάρτηση του αυτοκινήτου που τώρα πλέον δείχνει να κοπανάει λιγότερο στα ποιοτικά ελληνικά χαντάκια που ονομάζουμε δρόμους. Επίσης, το τιμόνι δείχνει να είναι περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μέσου αγοραστή μικρομεσαίου σεντάν, μειώνοντας λίγο την αίσθηση και την αμεσότητα που παρατηρούσαμε στην πρώτη γενιά του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας δείχνει “λίγος” για τη CLA, η οποία δείχνει για πολύ παραπάνω από αυτό που είναι σε επίπεδο επιδόσεων αλλά πάλι, μόνο με την 45 AMG θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για το θέμα. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε περισσότερες διαδρομές με το αυτοκίνητο και από Δευτέρα θα έχουμε να λέμε περισσότερα. Μέχρι τότε, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

  motornews-livetest-mercedes-cla200-3

  Σχόλια

  Σχόλια