Ο Verstappen εξηγεί πως το «έσωσε» στη Βραζιλία

Κάρτ στη βροχή και quad στο χιόνι έχουν βοηθήσει τον Verstappen να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία γι' αυτές τις ακραίες συνθήκες

O Max Verstappen εντυπωσίασε στο Grand Prix Βραζιλίας με τις οδηγικές του ικανότητες καθώς εκτός από προσπεράσεις έδειξε και εξαιρετικό έλεγχο όταν αυτός έχει… χαθεί. Ο τρόπος με τον οποίο κράτησε την Red Bull μακριά από τις μπαριέρες στην πλημμυρισμένη ευθεία εκκίνησης-τερματισμού ήταν εκπληκτικός, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τους συναθλητές του. Ο Ολλανδός μιλώντας για το συμβάν δήλωσε πως η οδήγηση καρτ στη βροχή αλλά και quad στο χιόνι τον έχουν βοηθήσει να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία γι’ αυτές τις ακραίες συνθήκες.

«Όταν έχασα τον έλεγχο πάτησα το φρένο και μπλόκαρα τους τροχούς. Αμέσως κράτησα το τιμόνι ευθεία καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις αν προσπαθήσεις να στρίψεις έχει κάνει τετ-α-κε. Έτσι γλίστρησα και με τους 4 τροχούς. Όταν πλησίασα στις μπαριέρες άφησα το φρένο και οι τροχοί βρήκαν πρόσφυση. Αμέσως ανέκτησα τον έλεγχο. Χρειάζεσαι τύχη σε αυτές τις καταστάσεις ώστε το μονοθέσιο να κινηθεί με την σωστή τροχιά. Όμως όταν η τύχη με άφησε, και πλησίαζα στις μπαριέρες αντέδρασα. Αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι κάτι που έμαθα οδηγώντας quad στο χιόνι αλλά και καρτ στη βροχή. Είναι κάτι που κάνω από πολύ μικρός.»

Σχόλια

Σχόλια