Ο Button ετοιμάζεται για το τελευταίο του GP

O Button προσεγγίζει το GP στο Abu Dhabi ως το τελευταίο της καριέρας του στην F1

Το Grand Prix του Abu Dhabi δεν σηματοδοτεί μόνο το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2016 αλλά και την ολοκλήρωση της καριέρας του Jenson Button στην F1. Μπορεί ο Βρετανός να έχει συμβόλαιο και τη δυνατότητα να αγωνιστεί με την McLaren ξανά το 2018 αλλά προσεγγίζει το 3ήμερο αυτό ως το τελευταίο του στην F1.

Ο Button δήλωσε:

«Πηγαίνοντας σε αυτό το GP σκέφτομαι πως είναι ο τελευταίος μου αγώνας.  Δεν θέλω να πάω με τη λογική πως δεν είναι ο τελευταίος μου αγώνας και αργότερα να αποδειχτεί πως ήταν. Είναι αλήθεια πως έχω συμβόλαιο με την McLaren για το 2018 αλλά αυτή τη στιγμή είναι σαφές πως δεν θα αγωνιστώ το 2018. Ίσως του χρόνου συνειδητοποιήσω πως δεν μπορώ χωρίς την F1. Όμως αυτή τη στιγμή βλέπω το GP στο Abu Dhabi ως το τελευταίο μου στην F1.»

Ο Button μπήκε στην F1 το 2000 με την ομάδα της Willias και το 2009 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο με την Brawn GP. Μετρά 304 εκκινήσεις, 15 νίκες και 8 pole position. Σίγουρα είναι ένας οδηγός που θα λείψει από το grid.

Εκτός από τον Button όμως, τελευταίο GP είναι και για τον Felipe Massa ο οποίος μετά από 15 χρόνια στην F1 θα κρεμάσει το κράνος του.

Σχόλια

Σχόλια