Συζητά με την Porsche για το 2018 ο Alonso

Ο Ισπανός οδηγός της McLaren βλέπει το μέλλον του μακριά από την F1 όταν ολοκληρωθεί το τρέχον συμβόλαιο του

Ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Fernando Alonso, φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Porscheγια να αγωνιστεί στο WEC, αρχής γενομένης από το 2018. Ο Ισπανός οδηγός της McLaren-Honda, φαίνεται πως δεν απολαμβάνει την τωρινή εικόνα της F1 και έχει εκφράσει αρκετές φορές τη δυσαρέσκειά του για την κατεύθυνση του σπορ.

Μιλώντας στο αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον Mark Webber σε δεξίωση στο Bahrain μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς είπε:

«Είχες μία καταπληκτική καριέρα και πολλές επιτυχίες με την Porsche. Δεν με περίμενες να έρθω κι εγώ (στο WEC). Θα ήταν πολύ ωραίο αν ήσουν και θα έχω πολλά να σε ρωτήσω όταν ακολουθήσω τη δική σου περιπέτεια».

Ο Alonso είχε δηλώσει και στο παρελθόν πως θα αγωνιστεί κάποια στιγμή στο WEC και τις 24Hτου LeMans. Μάλιστα ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία να αγωνιστεί με την Porsche στον μεγαλύτερο αγώνα αντοχής το 2015, όμως δεν κατάφερε να πείσει την McLaren να ακολουθήσει τα χνάρια του Nico Hulkenberg.

Το συμβόλαιο του Alonsoμε την Βρετανική ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017 και η νέα μορφή που θα έχει η F1 τη νέα σεζόν θα παίξει μεγάλο ρόλο στη απόφαση του Ισπανού για το αν θα μείνει στο σπορ.

Οι πρώτες συζητήσεις με τη Γερμανική ομάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όσον αναφορά την αγωνιστική σεζόν του WEC για το 2018.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια