Αποχαιρετά με νίκη η Audi, πρωτάθλημα οι Lieb, Dumas, Jani

Η Audi πήρε τη νίκη στον τελευταίο της αγώνα στο WEC με το #8, με την Porsche να εξασφαλίζει και το πρωτάθλημα οδηγών

Ο τελευταίος αγώνας του WEC για το 2016, είδε την Audi να κυριαρχεί και να κάνει το 1-2 σε ένα πολύ εντυπωσιακό φινάλε. Οι Lucas di Grassi, Oliver Jarvis κ Loic Duval με το #8 R18 πήραν τη νίκη στις 6H του Bahrain μπροστά από τους team mate τους, Andre Lotterer, Marcel Fassler και Benoit Treluyer με το #7, ολοκληρώνοντας ιδανικά, όχι μόνο τη σεζόν, αλλά και τα 18 χρόνια παρουσίας της Audi στα κορυφαία σαλόνια των αγώνων αντοχής. Τα δύο R18 έθεσαν τον ρυθμό από την αρχή και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα από τους ανταγωνιστές τους.

Οι Marc Lieb, Roomain Dumas και Neel Jani κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών για το 2016, παρά το γεγονός πως και σε αυτό τον αγώνα αντιμετώπισαν προβλήματα. Το #2 αντιμετώπισε ένα κλατάρισμα μετά από σύγκρουση με άλλο αγωνιστικό, όμως η 6η θέση στην κατάταξη ήταν αρκετή για να χαρίσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα οδηγών στην Γερμανική εταιρία.

Στην 3η θέση βρέθηκε η έταιρη Porsche 919 Hybrid, των Webber, Hartley και Berhard, με τον Αυστραλό πρώην οδηγό της F1, να ανεβαίνει στο βάθρο στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του σε κορυφαίο επίπεδο.

Στις θέσεις 4 και 5 τερμάτισαν τα δύο Toyota TS050 Hybrid, με το #6 να μην καταφέρνει να κάνει μια καλή εμφάνιση για να διεκδικήσει τη νίκη και ταυτόχρονα τον τίτλο των οδηγών. Μάλιστα, ο ρυθμός των Ιαπωνικών αγωνιστικών ήταν υποδεέστερος των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην πιέζει τους κινητήρες, καθώς είχαν φτάσει στα όριά τους.

Στην GTE-Pro, η Aston Martin πήρε τη νίκη με τους Marco Sorensen και Nicki Thiim με το #95 κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά και ομάδων.

Η AF Corse τερμάτισε στις θέσεις 2 και 3, με το #51 των Bruni και Rigon στη 2η θέση και το #71 των Bird και Calado στην 3η. Μάλιστα αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να δώσει στη Ferrari το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη GTE-Pro για 7 βαθμούς.

Στην LMP2 η G-Drive Racing με το #26 Oreca πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο Rene Rast, εκτέλεσε άψογα την αποστολή που είχε στο τελευταίο stint και μαζί με τους Alex Brundle και Roman Rusinov πανηγύρισαν τη νίκη. Στη 2η θέση τερμάτισε το #43 της RGR Sport, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι φετινοί πρωταθλητές της Signatech Alpine με το #36.

Στην GTE-Am, η Abu Dhabi Proton πήρε μία μεγάλη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, χάρη στους Long, Heinemeier-Hansson και Al Qubaisi με το #88. Στη 2η θέση τερμάτισε η KCMG Porsche #78. Στην 3η τερμάτισε η #83 Ferrari, με τους Francois Perrodo, Manu Collard και Rui Aguas να παίρνουν το πρωτάθλημα οδηγών και ομάδων για την AF Corse.

Το WEC ανανεώνει το ραντεβού του για τον ερχόμενο Απρίλιο με τη νέα χρονιά να κάνει ποδαρικό στο Silverstone.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια