Αντίπαλος του Qashqai από την Opel

  Η Opel ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο SUV, το Grandland X, με διαστάσεις που το τοποθετούν στη μικρή - μεσαία κατηγορία.

  Η αγοραστική υστερία που παρατηρείται στην ευρωπαϊκή αγορά για τα SUV δεν αφήνει κανένα κατασκευαστή ασυγκίνητο. Ούτε φυσικά και την Opel, που ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός ακόμα μοντέλου της στην κατηγορία.

  Το Grandland X, όπως ονομάζεται, θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2017, προφανώς στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης. Θα είναι δε το δεύτερο SUV της μάρκας που θα κάνει την εμφάνισή του την επόμενη χρονιά. Θα προηγηθεί το Crossland X, μεγέθους Mokka αλλά με πολυχρηστικό χαρακτήρα.

  Το Grandland X εντάσσεται στον καταιγισμό νέων μοντέλων που ετοιμάζει η Opel. Συνολικά 29 θα είναι έως το 2020 και 7 μέσα στο 2017. Το νέο SUV από άποψη διαστάσεων θα ανήκει στη μικρή – μεσαία κατηγορία. Θα κληθεί να ανταγωνιστεί δηλαδή τα Nissan Qashqai, τον ηγέτη της κατηγορίας, όπως και τα Renault Kadjar, VW Tiguan, Peugeot 3008.

  opel-grandland-x-2

  Από τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις του μοντέλου που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Auto Bild, αισθητικά το Grandland X δείχνει να ακολουθεί έναν βατό και σίγουρο δρόμο. Διαθέτει τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του νέου Astra τόσο εμπρός, όσο και πίσω που το εντάσσουν αρμονικά στη νέα αισθητική ταυτότητα της μάρκας. Ταυτόχρονα δείχνει σύγχρονο, συμπαγές και δυναμικό.

  Χωρίς εκπλήξεις… ή μήπως όχι;

  Εσωτερικά η Opel υπόσχεται άνετους χώρους αλλά δεν ανακοινώνει τίποτα περισσότερο από αυτό. Λογικά, το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τους νέους κινητήρες βενζίνης 1.4 λίτρων 150 ίππων και τους diesel 1.6 λίτρων με 136 και 160 ίππους. Ίσως πραγματοποιώντας την έκπληξη, η Opel τοποθετήσει στο Grandland X και το τρικύλινδρο μοτέρ του λίτρου με τους 115 ίππους. Έτσι ώστε να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη έκδοση του Seat Ateca και του Qashqai 1.2.

  Όσον αφορά στη μετάδοση, θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις. Κίνηση στους δύο τροχούς θα συνδυάζεται με τους ασθενέστερους κινητήρες και τετρακίνηση με τους πιο ισχυρούς. Τα κιβώτια θα είναι έξι σχέσεων χειροκίνητα ή αυτόματα. Το σημείο που ίσως η Opel ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, θα είναι το βάρος και ο εξοπλισμός. Ακριβώς όπως και το Astra, το πλαίσιο του οποίου χρησιμοποιεί, το Grandland X αναμένεται να είναι από τα ελαφρύτερα SUV. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία καυσίμου -πρωτίστως- και τις επιδόσεις.

  Στον τομέα του εξοπλισμού θα προσφέρει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως και το Astra, πάντα σε τιμές ανάλογες του ανταγωνισμού. Οι οποίες θα ξεκινούν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από το επίπεδο των 20 – 21.000€.

  Εικόνες: Auto Bild

  Σχόλια

  Σχόλια