Με 3 LMP1 θα ξεκινήσει το 2017 η Toyota

Οι φήμες που θέλουν την Toyota να αγωνίζεται με 3 LMP1 το 2017, παίρνουν σάρκα και οστά

Οι Ιάπωνες φαίνεται να είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα το 2017, καθώς ετοιμάζουν 3 TS050 για το Silverstone. Το φετινό δράμα που έζησαν στο Le Mans, έχει πεισμώσει τους ανθρώπους της Toyota και φαίνεται πως η φυγή της Audi τους δίνει ένα παραπάνω κίνητρο.

Οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ιαπωνικής εταιρίας έχουν δηλώσει ανοιχτά πως το 2017 είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρατάξουν και τρίτο αγωνιστικό.

Όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται πως θα δούμε την Toyota να ξεκινάει την χρονιά από το Silverstone με 3 LMP1. Αυτό ίσως προκαλεί ερωτηματικά, καθώς τα τελευταία χρόνια βλέπαμε Audi και Porsche να αγωνίζονται με 3 LMP1 από τις 6H του Spa.

Αν επβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, δεν αποκλείεται η Porsche από την μεριά της να φέρει 3 αγωνιστικά στο Le Mans. Η φυγή της Audi παίζει σίγουρα μεγάλο ρόλο, οπότε είναι αρκετά πιθανό να δούμε και το 2017 6 LMP1-H στο γκριντ του Le Mans.

Είναι κατανοητό πως τόσο ο πρόεδρος της ACO, Pierre Fillion και ο CEO του WEC, Gerard Neveu, πιέζουν την Γερμανική εταιρία για να παρατάξει 3 LMP1 και είναι έτοιμοι να την βοηθήσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο. Βέβαια, μένει να δούμε τι θα γίνει σε αυτό το μέτωπο, καθώς τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι δεδομένο για τους πρωταθλητές.

Αυτό πάντως που αξίζει να σημειωθεί, είναι το γεγονός πως η Audi αφήνει ελεύθερους αρκετούς οδηγούς, που το 2017 δεν έχουν βρει στέγη και σίγουρα Porsche και Toyota δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια