Αποκάλυψη για την Alfa Romeo Stelvio

  Το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της Alfa Romeo, η Stelvio, παρουσιάστηκε επίσημα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.

  Alfa Romeo Stelvio 2017

  Αναμενόμενη μεν, πανέμορφη δε: Η Alfa Romeo Stelvio, η SUV εκδοχή της νέας Giulia, έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

  Η Stelvio, με την ώθηση στις πωλήσεις της κατηγορίας των SUV, ίσως αποδειχτεί ακόμα δυνατότερο χαρτί από τη γεννήτορά της, την Giulia. Παρότι είναι το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της νέας εποχή της ιταλικής εταιρείας.

  Δυναμική, μέσω – έξω

  Οι σχεδιαστές της Alfa Romeo δεν πήραν ρίσκα, διατηρώντας τις βασικές γραμμές της Giulia. Έχοντας το δεδομένο της εξαιρετικής υποδοχής της από το κοινό, τουλάχιστον όσον αφορά στην αισθητική της. Έτσι, η Stelvio έχει το ίδιο σπορ DNA στην αισθητική της και δείχνει υπέροχη και δυναμική.

  Alfa Romeo Stelvio 2017

  Για να τονιστεί περισσότερο ακριβώς αυτή η πλευρά της υπόστασής της, δεν είναι απορίας άξιο γιατί λανσαρίστηκε στην έκδοση QV. Ακριβώς, όπως είχε γίνει περίπου ένα χρόνο πριν και με την Giulia.

  Φυσικά, στη συνέχεια το μοντέλο θα δεχτεί και τους δίλιτρους και 2.2 λίτρων κινητήρες της συμβατικής αδελφής της. Προς το παρόν όμως χαίρεται τους 505 ίππους του V6 κινητήρα βενζίνης των 2,9 λίτρων, που φυσικά της χαρίζει εκπληκτικές επιδόσεις.

  Alfa Romeo Stelvio engine

  Με όλους του κινητήρες, η Stelvio θα προσφέρεται με σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

  Εσωτερικά, το αυτοκίνητο είναι σαφώς πιο ευρύχωρο από την Giulia. Διατηρεί ωστόσο σχεδόν στο ακέραιο τη σχεδίαση του ταμπλό -και αυτό μόνο αρνητικό δεν είναι. Από άποψη εξοπλισμού, διαθέτει φυσικά τα πάντα. Ένα state of the art σύστημα ifotainment με οθόνη 8,0 ιντσών και τέσσερα προγράμματα οδήγησης. Τα οποία περιορίζονται στα τρία στις μικρότερες εκδόσεις.

  Alfa Romeo Stelvio Dash

  Το μοντέλο θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τις αρχές του 2017 και στις ΗΠΑ από τα μέσα της ίδιας χρονιάς. Οι τιμές της φυσικά και θα είναι ανάλογες των υπόλοιπων μοντέλων κύρους της κατηγορίας, δηλαδή των Mercedes GLC και BMW X3, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την Giulia.

  Σχόλια

  Σχόλια