Το πνεύμα της Ténéré: Για πάντα στο DNA μας

  Παρουσίαση του νέου πρωτότυπου μοντέλου T7 της YAMAHA στην έκθεση EICMA

  Δελτίο Τύπου

  Όποιον τύπο μοτοσυκλέτας περιπέτειας κι αν οδηγείτε, είναι πιθανό ότι έχει επηρεαστεί με κάποιον τρόπο από ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της Yamaha. Αυτό το μοντέλο ήταν η θρυλική XT600Z Ténéré, που παρουσιάστηκε πριν από 33 χρόνια στην έκθεση Paris Show.

  Η εμβληματική XT600Z Ténéré γοήτευσε μια μεγάλη γκάμα αναβατών που λάτρεψαν τη σκληροτράχηλη απλότητα και τις αγωνιστικές καταβολές της. Στενά βασισμένο στις εργοστασιακές αγωνιστικές μηχανές της Yamaha για το Ράλι Ντακάρ με θρυλικούς αναβάτες όπως ο Stéphane Peterhansel, αυτό το ανθεκτικό μοντέλο περιπέτειας έγινε μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη.

  Τα πρώτα 10 χρόνια ζωής της, μεταξύ 1984 και 1994, αυτή η εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα πέτυχε 61.000 πωλήσεις. Σήμερα, η Ténéré συνεχίζει να είναι δημοφιλής και να κάνει περήφανους πολλούς ιδιοκτήτες που είναι μέλη σε αποκλειστικές λέσχες ιδιοκτητών.

  Νέο πρωτότυπο μοντέλο Yamaha T7: Έκφραση της τεχνογνωσίας και του πάθους

  Το αρχικό πνεύμα της Ténéré, που έκανε τη Yamaha ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στην οδήγηση τύπου ράλι και περιπέτειας, δεν εξαφανίστηκε ποτέ και παραμένει πάντα στο DNA της εταιρείας. Το μοντέλο περιπέτειας αντιπροσωπεύει έναν καθαρόαιμο και ουσιαστικό τρόπο απόλαυσης της οδήγησης μοτοσυκλέτας για τη Yamaha: χαρίζει συναισθήματα απόλυτης ελευθερίας και ανακαλύψεων, με ταξίδια σε εντυπωσιακά μέρη ακόμα και όταν δεν υπάρχουν δρόμοι. Τώρα η Yamaha πρόκειται να δώσει στον κόσμο μια φευγαλέα εικόνα του μέλλοντος, με την αποκάλυψη του πρωτότυπου μοντέλου T7 στην έκθεση EICMA.

  Πολλά μοντέλα περιπέτειας μεσαίου μεγέθους που υπάρχουν ήδη, θεωρούνται υπερβολικά προσανατολισμένα στη χρήση σε δρόμο, υπερβολικά εξεζητημένα και ακατάλληλα για πραγματική εκτός δρόμου οδήγηση. Ο κόσμος της περιπέτειας χρειάζεται ένα νέο τύπο μοτοσυκλέτας που μπορεί να προσφέρει την αυθεντική ευελιξία στις μεγάλες αποστάσεις και την απόλυτη ανθεκτικότητα της αρχικής Ténéré, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη σχεδίαση και την τεχνολογία αιχμής στον κινητήρα και το πλαίσιο.

  Μια αφοσιωμένη ομάδα που αποτελείται από μηχανικούς, σχεδιαστές και δημιουργούς προϊόντων της Yamaha από την Official Rally Team στη Γαλλία, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία και την GK Design στην Ολλανδία ανέπτυξαν το νέο πρωτότυπο μοντέλο T7. Κάθε μέλος της ομάδας έχει πραγματική επιθυμία να δημιουργήσει κάτι που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του περιπετειώδη ταξιδιώτη και θα αντιπροσωπεύει το όραμα της Yamaha για την επόμενη γενιά μοτοσυκλετών περιπέτειας.

  Το πρωτότυπο μοντέλο Yamaha T7 δημιουργήθηκε με χρήση του αγωνιστικού DNA που έκανε τη Yamaha ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στον κόσμο των αγώνων ράλι. Είναι ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο που αναπτύχθηκε για να πετύχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες.

  Αυτή η ελαφριά μηχανή βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο που σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει μια ειδικά ανεπτυγμένη έκδοση του αναγνωρισμένου κινητήρα CP2 700 κ.εκ. της Yamaha, ο οποίος παρέχει ισχυρή ροπή και αποδίδει εύκολα την ισχύ που απαιτείται για τέλεια πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

  Η T7 διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου από αλουμίνιο, προβολείς LED με 4 λαμπτήρες, φέρινγκ και ποδιά από ανθρακονήματα, προσαρμοσμένη εξάτμιση Akrapovič και μπροστινή ανάρτηση KYB υψηλών προδιαγραφών. Αποτελεί όραμα της ιδανικής μηχανής περιπέτειας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μοντέλων περιπέτειας Yamaha της επόμενης γενιάς.

  Ένα νέο κεφάλαιο από το βιβλίο των θρύλων θα κυκλοφορεί στους δρόμους, ασφαλτοστρωμένους και χωμάτινους, από το 2018.

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια