“Εγώ ο απόλυτος άρχων” λέει ο Ecclestone

Στην πιθανότητα έλευσης του Ross Brawn ως τεχνικού διευθυντή στην F1,o Bernie Ecclestone απάντησε με δηλώσεις του αρνητικά.

Bernie Ecclestone 2016

Τη φιλολογία σχετικά με την έλευση του Ross Brawn στην τεχνική διεύθυνση της F1, προσπάθησε να σταματήσει με δήλωσή του ο Bernie Ecclestone: “Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην ηγεσία της F1, τουλάχιστον έως το 2019. Αυτή είναι η ημερομηνία της νέας συμφωνίας με τους κατασκευαστές και τη FIA, της Concorde Aggreement. Τότε, βλέπουμε”.

Μερικές μέρες πριν τις δηλώσεις Ecclestone, ο Brawn είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει επίσημη πρόταση για την τεχνική ηγεσία της F1. Μάλιστα δήλωσε ότι η συνεργασία του με το νέο μεγάλο μέτοχο του αθλήματος, τη Liberty Media, είναι καθαρά συμβουλευτική. Ταυτόχρονα όμως, άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό: “Σίγουρα δεν θα επιστρέψω στην F1 ως αρχηγός ομάδας. Θα με ενδιέφερε όμως να βοηθήσω την F1 να πάει εμπρός, με έναν επιτελικό ρόλο” δήλωσε ο πάλαι ποτέ τεχνικός διευθυντής -εκτός πολλών άλλων- και της Mercedes.

Ένας αναπάντεχος υποστηρικτής του Brawn

Στο γαϊτανάκι των φημών και των δηλώσεων για το θέμα της επιστροφής του Brawn, ήρθε πρόσφατα να προστεθεί μια ακόμα. Αυτή του διευθυντή της ομάδας της Mercedes, του “πολύ” Toto Wolff. Ο Γερμανός, παρά τα βέλη που έχει δεχτεί από τον Brawn στο πρόσφατο βιβλίο του “Total Competition”, δήλωσε θετικός στην πιθανότητα επανόδου του Βρετανού ως διοικητικού στελέχους της F1.

Ross Brwn & Toto Wolff

Brawn (δεξιά) και Wolff, από την εποχή της “άσπονδης συνεργασίας τους” στη Mercedes.

“Αν έπρεπε να υποστηρίξω  τον ερχομό του Brawn σε μια διοικητική θέση στην F1, σας διαβεβαιώ ότι θα έχει την ψήφο μου”. Ξεκάθαρη λοιπόν η στήριξη του Wolf και παράλληλα ένα ακόμα βέλος προς τον Bernie.

Ωστόσο, ο Ecclestone αρνείται να παραχωρήσει οποιαδήποτε από τις σημερινές διοικητικές του ευθύνες. Υποστηρίζει ότι μπορεί η Liberty Media να είναι ο νέος μεγαλομέτοχος, αυτός όμως ασκεί ηγεσία. Οι φήμες, έως πρόσφατα, έκαναν λόγο για διατήρηση του ρόλου του διευθυντή των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον Ecclestone.  Και τον ερχομό του Brawn στην τεχνική διεύθυνση της F1. Αυτό φαινόταν να βρίσκει σύμφωνους όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα. Όχι όμως και τον “ανώτατο άρχονα”, τον Ecclestone. Ο οποίος, παρά τα 86 χρόνια του, πιστεύει ότι θα είναι ακμαίος και χρήσιμος τουλάχιστον ως το 2019.

Σχόλια

Σχόλια