Η F1 πρέπει να επανεξετάσει τα σημεία διαφυγής

Οι Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg πήραν τη σκυτάλη και καλούν τους υπεύθυνους της F1 να βρουν λύση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Μετά το Grand Prix του Μεξικού έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τα σημεία διαφυγής. Στα οποία παρατηρείται το φαινόμενο οι οδηγοί να κόβουν ευθεία τις στροφές. Οι Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg πήραν τη σκυτάλη και καλούν τους υπεύθυνους της F1 να βρουν λύση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Ο Ricciardo αρέσκεται σε ποιο old school καταστάσεις και δήλωσε πως του αρέσει η ιδέα να επιστρέψουν οι αμμοπαγίδες. Αφού, ακόμα κι αν την γλυτώσεις και δεν κολλήσεις σε αυτήν, τότε επιστρέφεις στην πίστα με ακάθαρτα ελαστικά. Αυτό σημαίνει ότι το λάθος κοστίζει σημαντικά καθώς η ταχύτητα για τις επόμενες στροφές είναι σημαντικά μειωμένη.

Οι αμμοπαγίδες έχουν μετατραπεί σε ασφάλτινες περιοχές διαφυγής για λόγους ασφαλείας. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει αρκετά ατυχήματα με ανατροπές μονοθέσιων λόγω της άμμου.

Μια διαφορετική άποψη

Από την άλλη ο Hulkenberg θεωρεί ότι οι αμμοπαγίδες είναι επικίνδυνες και δίνει μια λύση που ήδη χρησιμοποιείται σε Monza και Sochi. Εμπόδια (κατασκευασμένα από φελιζόλ) που ορίζουν τη διαδρομή επιστροφής στην πίστα. Έτσι οι οδηγοί πρέπει να επιβραδύνουν για να στρίψουν ανάμεσα από αυτά.

Τέλος υπάρχει και η πρόταση του Bernie Ecclestone, Η οποία είναι αρκετά ακραία αλλά θα λύση σίγουρα το πρόβλημα. Ο Βρετανός έχει δηλώσει πως αν τοποθετηθούν τεχνητοί τοίχοι στις εξόδους των στροφών οι οδηγοί ούτε θα ξεπερνούν τα όρια της πίστας, ούτε θα κόβουν δρόμο.

Σχόλια

Σχόλια