Καμία ποινή από FIA για τα “γαλλικά” του Vettel

Λόγω "ειλικρινούς μεταμέλειας", η FIA δεν θα τιμωρήσει τελικά τον Vettel, για το βρίσιμο που έριξε σε Verstappen και Whiting.

Vettel at Mexico

Μέσω του team radio και από εκεί στους δέκτες της τηλεόρασης όλου του κόσμου, ο Vettel στόλισε με χυδαίο τρόπο τον αγωνιστικό διευθυντή της F1 Charlie Whiting και τον πιλότο της Red Bull Max Verstappen λίγο πριν την ολοκλήρωση του GP στο Μεξικό.

Η ενέργειά του αυτή, δικαίως μπήκε στο στόχαστρο της FIA. Τελικά, η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου αποφάσισε να μην επιβάλλει ποινή στον Vettel. Το σκεπτικό της απόφασής της είναι η ειλικρινής μεταμέλεια του Γερμανού πιλότου της Ferrari. Ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από όλους τους θιγόμενους. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.

Η ανακοίνωση της FIA

Στη συνέχεια παρατίθεται η πλήρης επιστολή της διεθνούς ομοσπονδίας αυτοκινήτου αναφορικά με το γεγονός:

“Κατά το πρόσφατο Grand Prix του Μεξικού, ο οδηγός της Ferrari Sebastian Vettel έκανε σχόλια μέσω του team radio χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις,  που απευθύνονταν τόσο στον αγωνιστικό διευθυντή της Formula 1 Charlie Whiting, όσο και σε συναθλητή του. Αυτές, ακούστηκαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα.

Αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό, ο Sebastian Vettel αυθόρμητα αναζήτησε τον Charlie Whiting για να ζητήσει συγγνώμη. Στη συνέχεια, και πάλι με δική του πρωτοβουλία, έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της FIA Jean Todt και τον Charlie Whiting. Ανέφερε επίσης ότι θα ζητήσει συγγνώμη και από τον Max Verstappen. Διαβεβαίωσε τέλος ότι τέτοιο περιστατικό δεν θα συμβεί ξανά.

Υπό το κράτος αυτής της ειλικρινούς μεταμέλειας, ο πρόεδρος της FIA αποφάσισε, κατ ‘εξαίρεση, να μην λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Vettel και να μην τον παραπέμψει στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA.

Η FIA καταδικάζει σε κάθε περίπτωση τη χρήση προσβλητικών εκφράσεων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Eιδικά όταν απευθύνονται σε στελέχη των αγώνων ή σε συναθλητές. Θεωρεί δε πως όλοι οι συμμετέχοντες σέβονται απόλυτα αυτή τη θέση. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα πως αποτελούν παράδειγμα για το κοινό και πολύ περισσότερο για τους νέους.

Με αυτή την ευκαιρία, η FIA ενημερώνει ότι, σε περίπτωση οποιουδήποτε ανάλογου συμβάντος, θα ληφθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα.  Επίσης, το όποιο περιστατικό θα παραπεμφθεί για κρίση στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA”. 

 

Σχόλια

Σχόλια