Από 12.900€ τέλος Νοέμβρη το νέο Citroen C3

  Οδηγούμε το νέο Citroen C3 στη Βαρκελώνη, όπου μάθαμε πότε και με πόσο θα έρθει στην Ελληνική αγορά και φυσικά αναφέρουμε.

  Citroen C3 2017

  Το νέο Citroen C3 αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη γαλλική εταιρεία. Είναι το πρώτο “μαζικό” μοντέλο, στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς, που ενσωματώνει την νέα σχεδιαστική τάση της. Μια τάση που αναβιώνει το φουτουριστικό και ρηξικέλευθο προφίλ της Citroen, για το οποίο πολύ αγαπήθηκε.

  Το C4 Cactus που προηγήθηκε, αποτέλεσε μια “υπόθεση εργασίας” η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Βασισμένο σε πολλά από τα αισθητικά του πρότυπα, το C3 καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να είναι και διαφορετικό και εμπορικό.

  Citroen C3 2017

  Αισθητικά, το αυτοκίνητο κερδίζει τις εντυπώσεις. Λειτουργικά, θα ξέρουμε περισσότερα μόλις γυρίσει ο Κώστας Μποϊδάνης από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου στη Βαρκελώνη. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακόμα οδηγεί το αυτοκίνητο.

  Τα πρώτα πολύ ενθαρρυντικά νέα ωστόσο, έρχονται από το μέτωπο του κόστους. Η βασική έκδοση του νέου Citroen C3 θα διατίθεται στην ελληνική αγορά προς 12.900€. Είναι αυτή με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης PureTech των 1.2 λίτρων που αποδίδει 82 ίππους. Μαζί με την έκδοση που θα διαθέτει τον κινητήρα diesel BlueHDi απόδοσης 75 ίππων, θα είναι οι πρώτες διαθέσιμες στη χώρα μας στο τέλος του Νοέμβρη.

  Citroen C3 2017

  Περίπου ένα μήνα μετά, θα έρθουν και οι εκδόσεις βενζίνης 1.2 turbo με 110 ίππους, καθώς και αυτή με τον diesel των 110 ίππων. Διαθέσιμο επίσης θα είναι και το νέο αυτόματο κιβώτιο EAT6 έξι σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες θα είναι φυσικά προδιαγραφών Euro6. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα οικονομικοί, καθώς και το βάρος του νέου C3 έχει μειωθεί σημαντικά. Έως και 150 κιλά ανάλογα με την έκδοση.

  Όχι μόνο προσιτό

  Τα υπόλοιπα δυνατά χαρτιά του Citroen C3 στο πόκερ της εμπορικής επικράτησης είναι οι μεγάλοι χώροι, η συνδεσιμότητα και η εξατομίκευση. Είναι προφανές ότι η νέα γενιά απευθύνεται πλέον σε ένα πολύ ευρύτερο, πιο δυναμικό και νεανικό κοινό, που θα βρει στα προηγμένα συστήματα multimedia, στις πολλές επιλογές χρωμάτων και στα πλείστα στοιχεία εξοπλισμού, τη δυνατότητα να συνθέσει ένα αυτοκίνητο στα μέτρα του.

  Citroen C3 2017

  Πολύ θετικά λοιπόν τα πρώτα μηνύματα για το Citroen C3. Πλέον  αναμένουμε τις εντυπώσεις οδήγησης και την αίσθηση του “ζωντανού” που θα μας μεταφερθούν οσονούπω από τη Βαρκελώνη.

  Σχόλια

  Σχόλια