Νέα ποινή αντιμετωπίζει ο Vettel από τη FIA

H FIA εξετάζει την πιθανότητα να τιμωρηθεί ο Vettel, για τα "γαλλικά" που εκστόμισε εναντίον του Charlie Whiting στο GP του Μεξικού.

Vettel Mexico 2016

Στο GP του Μεξικού ο Vettel έχασε τη θέση του στο βάθρο για ένα οδηγικό ατόπημα. Είχε όμως και ένα λεκτικό, “στολίζοντας” τον αγωνιστικό διευθυντή της F1, που ίσως του κοστίσει επιπλέον. Χρηματική ποινή, ίσως και εξαίρεση από κάποιον αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η FIA δεν έχει εγκαταλείψει την έρευνα για το θέμα. Τα κοσμητικά που άκουσε ο Whiting στον αέρα του team radio της Ferrari από τον Γερμανό πιλότο, ήταν αισχρά και βαριά. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Vettel ζήτησε συγγνώμη μετά τον αγώνα, το ζήτημα δεν έληξε.

Ο διευθυντής της Red Bull, ο Christian Horner, πήρε επίσης θέση στο θέμα. Σύμφωνα με δήλωσή του, σε καμία μορφή αγώνων δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά προς τη διαιτησία. Επομένως, θα ήταν παράδοξο να μην τιμωρηθεί ο Vettel.

Σίγουρα ο Vettel είχε πολλούς λόγους να είναι οργισμένος στη μάχη του με τον Verstappen. Ωστόσο αυτοί δεν δικαιολογούν το γεγονός ότι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε μια ανεπίτρεπτη συμπεριφορά. Η οποία δεν συνάδει με την εμπειρία του και αποτελεί ντροπή για το άθλημα.

Σχόλια

Σχόλια