Αποχωρεί η Volkswagen από το WRC

  Την αποχώρηση της από το WRC φαίνεται να είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Volkswagen

  Ogier_VW Polo WRC

  Την αποχώρηση της από το WRC φαίνεται να είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Volkswagen

  Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Audi από το WEC, έρχεται και η σειρά της «μαμά» εταιρείας να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

  Η απόφαση αυτή, φαίνεται να είναι στη κορυφή της λίστας των μέτρων που θα λάβει ο Γερμανικός Κολοσσός για να μειώσει το κόστος μετά από το Dieselgate που ξέσπασε το 2015 και έχει κοστίσει στο γκρουπ πολλά δις ευρώ.

  Η ανακοίνωση της αποχώρησης της εταιρίας από το WRC φημολογείται πως θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου.

  Η εν λόγω απόφαση, φαίνεται να προκαλεί έκπληξη σε αρκετούς, καθώς το πρόγραμμα της εταιρίας στο WRC ήταν προγραμματισμένο να σταματήσει στο τέλος του 2017, όπως υπολόγιζαν αντίστοιχα στην Audi για το WEC. Όμως φαίνεται πως και τα δύο προγράμματα πήραν σύνταξη ένα χρόνο νωρίτερα και αυτό προκαλεί ερωτηματικά για το πόσο τελικά έχει πληγώσει το σκάνδαλο την Volkswagen.

  Πηγές μέσα από την αγωνιστική ομάδα των Γερμανών δείχνουν απογοητευμένοι με την εξέλιξη, καθώς περίμεναν να έχουν ακόμη έναν χρόνο στον θεσμό.

  Η Volkswagen μπήκε ως εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2013 και μέχρι σήμερα μετράει 4 συνεχόμενους τίτλους τόσο σε οδηγούς, αλλά και κατασκευαστές.

  Ερωτηματικό παραμένει το που θα καταλήξουν οι οδηγοί της, με τον πρωταθλητή Sebastien Ozier, αλλά και οι Latvala, Mikkelsen να μένουν χωρίς ομάδα.

  Η αδελφική εταιρία Audi, τερμάτισε ένα πρόγραμμα 18 ετών στην LMP1 και πλέον θα επικεντρωθεί στην Formula E. Η στρέψη της Γερμανικής εταιρίας ίσως δεν είναι τυχαία, καθώς  το ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα της Γερμανίας ενέκρινε ένα ψήφισμα, που ζητά την απαγόρευση όλων των νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ως το 2030.

  Στάθης Κοκκορόγιαννης

  Σχόλια

  Σχόλια