Η φυγή της Audi δεν επηρεάζει Porsche και Toyota

Η LMP1 θα συνεχίσει να βλέπει μεγάλες μάχες και το 2017, με τις Toyota και Porsche να μένουν μόνες τους στη κατηγορία

Η είδηση της αποχώρησης της Audi από το WEC συγκλόνισε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Γερμανική εταιρία μετράει συνολικά 2 τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και 13 νίκες στο Le Mans τα τελευταία 17 χρόνια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Toyota ήταν η πρώτη που επιβεβαίωσε πως δεν αλλάζουν τα σχέδιά της για το WEC. Έτσι, το TS050 Hybrid θα συνεχίσει να δέχεται αρκετές αναβαθμίσεις για το 2017. Η Ιαπωνική εταιρία, που πήρε την πρώτη της νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια στον θεσμό, αναμένεται να συνεχίσει με 2 αγωνιστικά. Άγνωστο παραμένει ακόμα το γεγονός εάν θα πάρει την απόφαση να αγωνιστεί με 3 LMP1 στο Le Mans.

Από την άλλη η Porsche έχει ήδη επιβεβαιώσει την παραμονή της στο πρωτάθλημα μέχρι το 2018 τουλάχιστον. Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία δύο χρόνια. Μετρούν δύο συνεχόμενες νίκες στο Le Mans το 2015 και το 2016. Οι Γερμανοί αναμένεται να μείνουν με δύο αγωνιστικά στο WEC το 2017. Η αποχώρηση της Audi ανοίγει ίσως τον δρόμο και για τρίτο LMP1.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια