Αποχωρεί η Audi από το WEC

Το 2016 θα σηματοδοτήσει το τέλος της Audi στο WEC, καθώς με ανακοίνωση της, θα αποχωρήσει από την LMP1 στο τέλος του έτους.

Οι φήμες που ήθελαν την Audi να αποχωρεί από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής(WEC) επιβεβαιώθηκαν. Ο Γερμανός κατασκευαστής αποχωρεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Το μεγάλο αφεντικό της Audi, Rupert Stadler, έκανε αυτή την ιστορική ανακοίνωση, με τον ίδιο να τονίζει πως  όλοι θέλουν να κρατήσουν την Audi σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Με αυτή την εξέλιξη, η Audi θα επικεντρωθεί πλήρως στην Formula E. Το πρόγραμμα στο DTM θα συνεχίσει να υφίσταται. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το μέλλον της εταιρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Μακρά ιστορία, μεγάλες επιτυχίες

Η Audi μπήκε στα σαλόνια των αγώνων αντοχής και το Le Mans πριν 18 χρόνια με το R8R. Στη συνέχεια έγραψε μία μεγάλη ιστορία που πολλοί θα τη θυμούνται για καιρό.

Σε συνολικά 185 αγώνες αντοχής, η Audi νίκησε 106 φορές με 80 pole position και 94 ταχύτερους γύρους. Η Γερμανική εταιρία κατέκτησε συνολικά 9 τίτλους στο FIA WEC αλλά και στο American LE Mans Series.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει πολλά ερωτηματικά στην LMP1, καθώς θα έχουμε μόλις 4 αγωνιστικά το 2017 να μάχονται για τη νίκη.

 

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια