Φήμες περί συνεργασίας McLaren – BP

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP βρίσκεται κοντά στην επιστροφή της στην F1 κι αυτή ίσως γίνει με την ομάδα της McLaren

Η McLaren τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο κυνήγι ενός μεγάλου χορηγού αλλά από τι μία η παγκόσμια οικονομική κρίση κι από την άλλη η αγωνιστική κρίση της ομάδας την έχουν φέρει στη δύσκολη θέση να αγωνίζεται χωρίς ένα μεγάλο όνομα στο πλάι της. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες εταιρείες αλλά με καμία τελικά δεν υπήρξε συμφωνία. Τώρα οι τελευταίες φήμες συνδέουν την McLaren με τον γίγαντα των πετρελαίων BP.

Η εταιρεία πιθανολογείται πως θα επιστρέψει στην F1 το 2017 κι αυτό πολύ πιθανόν να γίνει με την McLaren. Σύμφωνα με τον Joe Saward ίσως του χρόνου δούμε τα λογότυπα της BP στα μονοθέσια του Woking. Μια τέτοια συνεργασία αυτόματα σημαίνει πως θα δούμε και το λογότυπο των λιπαντικών Castrol, καθώς ανήκουν στη BP. Ο Βρετανός το πάει ακόμα παρακάτω λέγοντας πως η συνεργασία δεν θα μείνει μόνο στην παροχή χρημάτων αλλά η BP θα μπει ενεργά στο παιχνίδι της F1 παρέχοντας καύσιμο και λιπαντικά για τους κινητήρες της Honda.

Η BP έχει ένα μακρύ κι επιτυχημένο παρελθόν στην F1, αλλά απουσιάζει από το 1994. Ίσως τώρα ήρθε ο καιρόν να δούμε την επιστροφή της.

Σχόλια

Σχόλια