Βραβεία Autobest 2016 για το Ampera-e και την Opel

  Το ηλεκτρικό Opel Ampera-e με την εντυπωσιακή αυτονομία των 500 χλμ., αλλά και η γερμανική εταιρεία απέσπασαν βραβεία Autobest 2016.

  Opel Ampera-e

  Δελτίου Τύπου

  Η Opel έγραψε ένα ακόμα επιτυχημένο κεφάλαιο στο θεσμό Βραβείων 2016 AUTOBEST με διακρίσεις σε δύο κατηγορίες. Η επιτροπή του AUTOBEST, που απαρτίζεται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους από 31 Ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισε το  Ampera-e ECOBEST 2016. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την εξαιρετική αυτονομία επικράτησε, δίνοντας την για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ηλεκτρικής μετακίνησης στην Ευρώπη. Επιπλέον, η επιτροπή αναγνώρισε την επιτυχή ανάκαμψη της Opel υπό την ηγεσία του Dr. Karl-Thomas Neumann. Σαν αποτέλεσμα, το Opel Group τιμήθηκε με το COMPANYBEST 2016.

  «Τέτοια περίοπτα βραβεία μας γεμίζουν υπερηφάνεια » δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Δείχνει ότι τα μοντέλα μας αλλά και εμείς σαν εταιρεία και η μάρκα διαθέτουμε πειστική δύναμη. Μέχρι τώρα, έχουμε σημειώσει άνοδο σε 18 αγορές φέτος – κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο με μία καλή ομάδα και τα σωστά προϊόντα. Η επιτυχία του bestseller μας, Astra, και η τεχνολογία του νέου Opel Ampera-e είναι δύο παραδείγματα της ολοκληρωμένης προϊόντικής μας επέλασης.»  

  Το Opel Ampera-e επιβεβαιώνει τη δύναμη της Opel στις καινοτομίες. Είναι ένα μοντέλο που φέρνει την επανάσταση στην ηλεκτρική μετακίνηση. Με αυτονομία πάνω από 500 km (ηλεκτρική αυτονομία, μετρημένη στο νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης – NEDC σε km: > 500 km, προκαταρτική τιμή), το μοντέλο υπερβαίνει τη αυτονομία του πλησιέστερου ανταγωνιστή της κατηγορίας κατά 100 km τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

  Επιπλέον, το Ampera-e προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση και το δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι εντυπωσιακή 150 kW/204 hp (PS). Έτσι, το Ampera-e επιταχύνει από 0 έως 50 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα. Και καθώς οι μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh είναι έξυπνα ενσωματωμένες στο κάτω μέρος του αμαξώματος, προσφέρεται ευρυχωρία για πέντε επιβάτες και χώρος αποσκευών με χωρητικότητα πενταθέσιου, συμπαγούς μοντέλου. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η εξαιρετική ψηφιακή συνδεσιμότητα της Opel χάρη στις λειτουργίες των OnStar και smartphone.

  Η Opel συνεχίζει την περσινή επιτυχία της στο θεσμό AUTOBEST με τα δύο νέα βραβεία. Το 2015, η κριτική επιτροπή τίμησε την Opel με το SAFETYBEST για το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix light και το Opel Corsa ψηφίστηκε Best Buy Car of Europe για το 2015

  Σχόλια

  Σχόλια