Σαρωτικός Ogier πήρε πρωτάθλημα και ράλι Ισπανίας

  Με τη νίκη του στο ράλι Ισπανίας ο Γάλλος Ogier με το VW Polo R κατέκτησε και το τέταρτο κατά σειρά πρωτάθλημα οδηγών WRC.

  Ogier Rally Spain

  Δύο αγώνες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος οι Sébastien Ogier/Julien Ingrassia κατέκτησαν το πρωτάθλημα οδηγών WRC και παράλληλα το ράλι Ισπανίας, στο μικτό τερέν της Καταλωνίας.

  Ο αγώνας δεν ήταν καθόλου εύκολος για το Γάλλο πρωταθλητή και το VW Polo R, καθώς στις πρώτες ειδικές ο Dani Sordo με το Hyundai i20 WRC κέρδισε μια πρωτοπορία χάρη στις πολύ δύσκολες συνθήκες, που ξεπερνούσε τα 17 δευτερόλεπτα.

  Τις επόμενες δύο ημέρες ωστόσο όπου το ράλι επέστρεψε στις ασφάλτινες ειδικές, ο Ogier κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά του από τον Ισπανό οδηγό και μάλιστα να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά. Τελικά επικράτησε στον αγώνα με διαφορά μόλις 15,6 δευτερόλεπτα.

  Ogier WRC 4th time Champion

  Με αυτή τη νίκη ο Γάλλος Ogier ακολουθεί πιστά τα βήματα του συνονόματου επίσης Γάλλου Loeb, που πέτυχε να αναδειχτεί εννιά συνεχόμενες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από το 2004 έως το 2012. Ο Ogier πήρε τη σκυτάλη από το 2012 έως σήμερα και ο τέταρτος συνεχόμενος τίτλος τον τοποθετεί αυτοδικαίως στο hall of fame του WRC, δίπλα στους επίσης τέσσερις φορές παγκόσμιους πρωταθλητές, Juha Kankkunen και Tommi Mäkinen.

  Στους δύο αγώνες που απομένουν έως τη λήξη του πρωταθλήματος, η VW φιλοδοξεί και αυτή με τη σειρά της να “κλειδώσει” τον τίτλο των κατασκευαστών, επίσης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτή άλλωστε ίσως να είναι και η τελευταία σερί νίκη των Γερμανών, καθώς από το 2017 τα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC αλλάζουν εκ βάθρων, ενώ η είσοδος νέων εργοστασιακών ομάδων όπως των Citroen και Toyota, αλλά και η δίψα της Hyundai για μια διάκριση, πιθανώς θα αλλάξουν εντελώς τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα.

  Στη συνέχεια παρατίθεται ο πίνακας με την κατάταξη των 10 πρώτων στο ράλι Ισπανίας.

  01. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, 3h 13m 03.6s
  02. Dani Sordo/Marc Martí (E/E), Hyundai, + 15.6s
  03. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 1m 15.0s
  04. Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai, + 1m 27.8s
  05. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 3m 24.4s
  06. Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, + 5m 24.9s
  07. Kevin Abbring/Sebastian Marshall (NL/GB), Hyundai, + 7m 31.3s
  08. Jan Kopecký/Pavel Dresler (CZ/CZ), Škoda, + 9m 05.1s
  09. Pontus Tidemand/Jonas Andersson (S/S), Škoda, + 9m 20.4s
  10. Craig Breen/Scott Martin (IRL/GB), Citroën, + 9m 57.1s

  Σχόλια

  Σχόλια