Εκκίνηση με εκπλήξεις στο ράλι Καταλωνίας

  Ο Εσθονός Ott Tanak με το Ford Fiesta RS επικράτησε στην πρώτη ειδική του ράλι Καταλωνίας στην Ισπανία, αφήνοντας πίσω του όλα τα αυτοκίνητα WRC.

  Tanak Rally Catalunya 2016

  Εντυπωσιακή, από την πλευρά των αποτελεσμάτων και του καιρού,  ήταν η πρώτη ειδική του ράλι Καταλωνίας στην Ισπανία, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

  Στην πανέμορφη πόλη της Βαρκελώνης, η πρώτη ασφάλτινη ειδική διαδρομή μήκους μόλις 3,2 χιλιομέτρων μπορεί να ήταν ένας πολύ μικρός πρόλογος, έκρυβε όμως μεγάλες εκπλήξεις. Τα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν πρώτα είχαν εμπρός τους ένα βρεγμένο αλλά βατό οδόστρωμα, στη συνέχεια όμως η δυνατή βροχή δημιούργησε σημεία συγκέντρωσης νερού στα οποία καραδοκούσε η υδρολίσθηση.

  Με αυτά τα δεδομένα, τα δύο Fiesta RS που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους καλύτερους χρόνους με οδηγούς τους Ott Tanak που τερμάτισε πρώτος και τον Ιταλό  Lorenzo Bertelli δεύτερο ήταν σίγουρα μια μεγάλη έκπληξη, ωστόσο απόλυτα αναμενόμενη λόγω των διαθέσεων του καιρού.

  Από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC πρώτο ήταν και πάλι το VW Polo R τoυ Γάλλου Ogier, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ένα ακόμα αυτοκίνητο της WRC 2, το Skoda Fabia του Jan Kopecky. Ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6 ο Βρετανός Meeke και ο Ιρλανδός Breen αντίστοιχα με τα Citroen DS3, ενώ το πρώτο Hyundai i20 στην κατάταξη ήταν αυτό του Βέλγου Thierry Neuville στην 7η θέση.

  Ο Βέλγος μάλιστα συνόψισε πολύ εύστοχα σε μια φράση τις συνθήκες της ειδικής διαδρομής, δηλώνοντας: “Ήταν κόλαση”.

  Το ράλι Καταλωνίας συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με τρεις ειδικές που επαναλαμβάνονται, συνολικά έξι δηλαδή, κυρίως χωμάτινες. Τα συνολικά χιλιόμετρα που έχουν να διανύσουν σήμερα οι οδηγοί είναι 115,9 και η μεγαλύτερη ειδική τόσο της ημέρας όσο και ολόκληρου του αγώνα η Terra Alta, μήκους 38,95 χιλιομέτρων.

  Σχόλια

  Σχόλια