Η Ferrari θα περάσει τη Red Bull;

Καθώς η Mercedes έχει καπαρώσει ήδη το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η δράση και το ενδιαφέρον μεταφέρεται σε Ferrari και Red Bull για τη δεύτερη θέση.

Ferrari Raikkonen Suzuka 2016

Αυτή τη στιγμή η Mercedes έχει κερδίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών για το 2016, με τους δύο οδηγούς της μάλιστα να βρίσκονται στην 1η και 2η θέση του πρωταθλήματος οδηγών, με το Rosberg να προηγείται του Hamilton.

Με αυτό το δεδομένο, το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετακυλίεται στη δεύτερη θέση, εκεί που βρίσκεται η Red Bull με διαφορά 50 βαθμών, μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου.

Με τέσσερις αγώνες να μένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, η Ferrari έχει θεωρητικά τις δυνατότητες να καλύψει το κενό και να βρεθεί οριακά εμπρός από την βρετανική ομάδα. Τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων δεν μπορούν να θεωρηθούν ως θετικοί οιωνοί για μια τέτοια εξέλιξη, σε αντίθεση με την απόδοση του μονοθέσιου της ιταλικής ομάδας στην Ιαπωνία.

Παρά το λάθος στρατηγικής και την ποινή 3 θέσεων που έφερε τον Vettel στην 7η θέση της σχάρας εκκίνησης στην Ιαπωνία, οι Ferrari φάνηκε ότι είχαν ρυθμό και οι τελευταίες αναβαθμίσεις τις έχουν καταστήσει τα δεύτερα ταχύτερα μονοθέσια, πίσω από τα “ασημένια βέλη” της Mercedes. O Γερμανός οδηγός της Ferrari κατάφερε να τερματίσει τέταρτος, με μεγάλη ομολογουμένως διαφορά από τον τρίτο Hamilton, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κλείσει η διαφορά με την Red Bull, μετά τη δεύτερη θέση του Verstappen.

Όπως έδειξαν και οι δηλώσεις του Vettel, η διαφορετική στρατηγική που προσπάθησε να εφαρμόσει η Ferrari στον αγώνα δεν της βγήκε, ωστόσο υπάρχει η ταχύτητα που τους κάνει αισιόδοξους ότι στους επόμενους αγώνες, μπορούν να βρίσκονται αυτοί στο βάθρο και όχι οι “ταύροι”, ροκανίζοντας τη διαφορά και κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γεγονός της προσπάθειας κατάκτησης της δεύτερης θέσης δεν έχει να κάνει μόνο με το γόητρο. Τα χρήματα που παίρνει η κάθε ομάδα από την F1 σαφώς και έχουν να κάνουν με την κατάταξή της την προηγούμενη χρονιά και η διαφορά μιας θέσης μπορεί να σημαίνει το κέρδος -ή την απώλεια- αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια

Σχόλια