Άπιαστος ο Ogier και στην Κορσική

  Μια ακόμα νίκη, φέρνει τον Ogier και το WV Polo WRC πιο κοντά στην τέταρτη κατά σειρά κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC.

  Ogier_VW Polo R_Rally Corsica 2016

  Ο Γάλλος κέρδισε τον δέκατο αγώνα της σεζόν και χρειάζεται 16 βαθμούς από τον επόμενο γύρο στην Ισπανία για να κατοχυρώσει και μαθηματικά τον τέταρτο κατά σειρά τίτλο του στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC.
  O Thierry Neuville τερμάτισε δεύτερος με το i20 της Hyundai και τρίτος ο Mikkelsen με ένα ακόμα VW Polo R, στο εξαιρετικά στενό και απρόβλεπτο ασφάλτινο ράλι στην Κορσική.

  rally-corsica-2016

  Ο Ogier δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από κανέναν, καθώς στο στεγνό τερέν της Παρασκευής έκανε μια σημαντική διαφορά, που του επέτρεψε να ελέγξει τις επικίνδυνες συνθήκες των βρεγμένων ειδικών τις επόμενες δύο ημέρες και τελικά να κατοχυρώσει τη νίκη, που αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις πολλές νίκες του σε όλο τον κόσμο, ήταν η πρώτη στο μεγάλο γαλλικό νησί.

  “Αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν να κερδίσω αυτό το ράλι” δήλωσε ο Ogier. “Είναι η πρώτη μου νίκη στην Κορσική, σε ένα τέτοιο ιστορικό αγώνα”.

  Ο Latvala, ο οποίος κέρδισε στην Κορσική το 2015, τερμάτισε τέταρτος  και μάλιστα απογοητευμένος, καθώς προβλήματα στο σύστημα πέδησης κατά τις δύο πρώτες ημέρες δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

  Άτυχος ήταν ο Βρετανός Kris Meeke με το Citroen DS3 WRC, καθώς ένα σκασμένο ελαστικό στην τρίτη μόλις ειδική τον άφησε εκτός μια πιθανής διάκρισης κορυφής, ενώ μια έξοδος την τελευταία ημέρα σφράγισε το αποτέλεσμα της 16ης θέσης στον αγώνα. Ο ομόσταβλός του Ιρλανδός, ο  Craig Breen, κατάφερε να ξεχωρίσει στο ντεμπούτο του με ένα WRC και να βρεθεί  στην πέμπτη θέση, εμπρός από τον Hayden Paddon.

  Τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος και ενδέκατο από τους συνολικά 13 -μετά την ακύρωση αυτού στην Κίνα- θα φιλοξενήσει η Ισπανία από 13- 16 Οκτωβρίου.

  Σχόλια

  Σχόλια