Οι ταύροι τα κατάφεραν στη Sepang

Η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ήρθε στην πίστα Sepang στο GP της Μαλαισίας. Οι Red Bull κατάφεραν το 1-2 μετά από ένα δραματικό αγώνα.

Υπό την απειλή της βροχής και με την εγκατάλειψη από τον πρώτο γύρο του Vettel, το GP της Μαλαισίας έδειξε από νωρίς ότι θα έχει σημαντικές ανατροπές.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι κλείστηκε από τον Verstappen με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη Mercedes του Rosberg, να εγκαταλείψει ο ίδιος και να μπει ο αγώνας σε κατάσταση εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας από τον πρώτο γύρο.

vettel-crash-seoang-2016

Ο Rosberg, μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τον Vettel βρέθηκε στην 17η θέση και έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, έχοντας και την τύχη με το μέρος του, για να ανέβει τελικά έως την τρίτη θέση και φυσικά στο βάθρο. Αντίστοιχα τυχερός δεν ήταν όμως ο Hamilton, ο οποίος επίσης είχε ένα εξαιρετικό αγώνα έως τον τεσσαρακοστό πρώτο γύρο, όπου ο κινητήρας του παρέδωσε το πνεύμα εν μέσω φωτιάς.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τις δύο Red Bull, που βρέθηκαν στις θέσεις 1 και 2 με τους Ricciardo και Verstappen αντίστοιχα να γιορτάζουν το πρώτο διπλό podium φέτος, στην από εδώ και πέρα αγαπημένη τους πίστα της Sepang.

Με αυτά τα δεδομένα η δεκάδα των βαθμολογούμενων μονοθέσιων ήταν επίσης μια έκπληξη, καθώς ο Palmer έφερε για πρώτη φορά τη Renault στη βαμολογούμενη 10η θέση, ενώ στην 7η και στην 9η τερμάτισαν αφότερες οι McLaren – Honda με τους Alonso και Button αντίστοιχα.

Η κατάταξη του αγώνα, εδώ

Σχόλια

Σχόλια