Ηλεκτρικό Opel Ampera-e με εντυπωσιακή αυτονομία 500 χλμ.

  Παρουσιάστηκε στο Παρίσι το ηλεκτρικό Opel Ampera-e, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τις δυναμικές επιδόσεις και την τεράστια αυτονομία.

  Opel Ampera-e 2017

  Η αποκάλυψη του ηλεκτρικού Opel Ampera-e σήμερα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, σήμανε την πτώση στο τραπέζι του ανταγωνισμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενός σημαντικού άσου από τη γερμανική εταιρεία. Τα χιλιόμετρα της αυτονομίας του μοντέλου που είχαν αρχικά ανακοινωθεί στα 400 είναι τελικά 500, σύμφωνα με τον επίσημο ευρωπαϊκό κύκλο πιστοποίησης NEDC.

  Αυτό σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, η αυτονομία του νέου, πλήρως ηλεκτρικού Opel Ampera-e ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, όπως όχι μόνο ανακοίνωσε, αλλά και επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δρ. Karl-Thomas Neumann.

  opel_ampera-e_2017_3

  Σύμφωνα με τον Neumann, το αυτοκίνητο κάλυψε την απόσταση από το Λονδίνο στο Παρίσι οδηγούμενο κανονικά, ήτοι 417 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, με μια μόνο φόρτιση. Μάλιστα, φτάνοντας στις εγκαταστάσεις του PALEXPO στην έκθεση, είχε υπολειπόμενη ενέργεια για ακόμα 80 χιλιόμετρα κίνησης!

  Το δεδομένο αυτό, σε συνδυασμό με την απόδοση των 204 ίππων του ηλεκτρικού κινητήρα του Ampera-e, δίνουν στο νέο, συμπαγές ηλεκτρικό μοντέλο της Opel ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του, καθώς παρουσιάζει τουλάχιστον κατά 100 χιλιόμετρα μεγαλύτερη αυτονομία από τον ικανότερο σε αυτό τον τομέα ανταγωνιστή του.

  opel_ampera-e_2017_2

  Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video κινουμένων σχεδίων, τα ηλεκτρικά VW ε-Golf, Renault Zoe και BMWi3 που συμμετέχουν σε έναν εικονικό αγώνα αυτονομίας κόντρα στο Ampera-e, δεν έχουν καμία τύχη.

  Από την άλλη πλευρά, αρχής γενομένης με την BMW, οι περισσότεροι κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής, ανακοινώνουν την αύξηση της αυτονομίας των προτάσεών τους. Στα 300 χιλιόμετρα το i3, στα 400 το Renault ZOE σήμερα στο Παρίσι και έπεται συνέχεια. Έτσι, έως την ημέρα που το Ampera-e θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις της Opel, κάπου στο καλοκαίρι του 2017, κανείς δεν θα μπορεί να πει με σιγουριά αν θα συνεχίσει να κρατά το στέμμα της αυτονομίας.

  Σχόλια

  Σχόλια