Η Pirelli πήρε την έγκριση για δοκιμές

Η Pirelli πήρε την έγκριση που ζητούσε για την αλλαγή στους κανονισμούς των δοκιμών και τώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εξέλιξη των ελαστικών του 2017

Η Pirelli πήρε την έγκριση που ζητούσε για την αλλαγή στους κανονισμούς των δοκιμών και τώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εξέλιξη των ελαστικών του 2017. Μετά από ομόφωνη συμφωνία της FIA και του Strategy Group η Επιτροπή F1 ενέκρινε την αλλαγή κι αύξησε τις ημέρες δοκιμών από 12 που ήταν μέχρι σήμερα σε 25. Με αυτόν τον τρόπο η Pirelli θα μπορέσει να εξελίξει με ασφάλεια τα ελαστικά του 2017 τα οποία θα διαφέρουν από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Τα ελαστικά του 2017 πρόκειται να είναι πιο φαρδιά, 300mm τα εμπρός από 245mm και 400mm τα πίσω από 325mm. Αυτό θα προσφέρει μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο θα υπάρξουν δύο φάσεις δοκιμών μέσα στο 2016. Στην πρώτη η Pirelli θα χρησιμοποιήσει μονοθέσια πριν το 2015 και το καλοκαίρι τα P Zero θα δοκιμαστούν σε υβριδικά μονοθέσια τα οποία θα βασίζονται σε αυτά του 2015 αλλά με αεροδυναμικά στοιχεία του 2017.

Οι 5 ομάδες που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στις δοκιμές προσφέροντας τα μονοθέσιά τους είναι οι Ferrari, Mercedes, Red Bull και δύο από τις Williams, McLaren και Force India.

Σχόλια

Σχόλια