Το Hyundai IONIQ κατακτά το βραβείο 2016 Red Dot Design

  Η Hyundai Motor κατακτά το έκτο βραβείο Red Dot σε τρία χρόνια

  Η Hyundai Motor λαμβάνει για μια ακόμη φορά διεθνή αναγνώριση στα κορυφαία βραβεία σχεδιασμού Red Dot. Το πρωτοποριακό νέο μοντέλο IONIQ έχει αναγνωριστεί για την εξαιρετική του σχεδίαση και αποτελεί το έκτο όχημα της Hyundai που κατακτά έναν τίτλο Red Dot κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

   

  Το βραβείο αναγνωρίζει τον προσανατολισμένο στο μέλλον σχεδιασμό της νεότερης γκάμας αυτοκινήτων της Hyundai Motor. Το IONIQ είναι το πρώτο αποκλειστικά φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο της Hyundai Motor και αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική για την αειφορία της. Με αυτό το τελευταίο βραβείο ενισχύεται περαιτέρω η παγκόσμια αναγνώριση για τη μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

   

  Η Hyundai Motor βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του Red Dot για την παρουσίαση ενός εξελικτικού σχεδιασμού, μέσω μιας εκλεπτυσμένης / εξελιγμένης μορφής καθώς και για την εφαρμογή νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Το IONIQ παρουσιάζει νέες δυνατότητες για το σχεδιαστικό μέλλον της Hyundai Motor, με επικεφαλής την αεροδυναμική και εκλεπτυσμένη σχεδίαση του, τις καθαρές γραμμές και επιφάνειες που ενισχύουν την τύπου coupe σιλουέτα του.

   

  Το βραβείο το 2016 ακολουθεί τα τρια βραβεία Red Dot Design που έλαβε η Hyundai το 2015, με το Νέας Γενιάς i20 Coupe, Νέας Γενιάς πεντάθυρο i20 και όλα τα νέα Sonata για την εξαιρετική τους σχεδίαση. Τα βραβεία αυτά  απονεμήθηκαν σε συνέχεια των βραβείων που έλαβαν το 2014 το νέο Genesis και το Νέας Γενιάς i10. Αξίζει να σημείωσουμε ότι τα νέα Sonata και Genesis έλαβαν επίσης βραβεύσεις για το σχεδιασμό τους, κατακτώντας το  Βραβείο Σχεδιασμού «2014 Good Design Award», ενώ αντίστοιχα το Νέας Γενιάς i20 απέσπασε το iF Design Award το 2015 για το ξεχωριστό και εκλεπτυσμένο στυλ του.

   

   

   

  Απαρτιζόμενο από κριτική επιτροπή 38 εμπειρογνωμόνων από 25 χώρες – όλοι υψηλού προφίλ σχεδιαστές, καθηγητές και δημοσιογράφοι – το Βραβείο Σχεδιασμού Red Dot αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία για την ποιότητα του σχεδιασμού. Το 2016 διαγωνισμός προσέλκυσε 5.214 συμμετοχές από 57 χώρες, καθιστώντας το Red Dot Award τον μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο διαγωνισμό στο κόσμο.

  Σχόλια

  Σχόλια