Οι επιλογές των ομάδων για το GP Κίνας

Διαφοροποίηση μεταξύ των οδηγών της Mercedes και φουλ επίθεση ξανά από τη Haas

Η Pirelli αποκάλυψε τις επιλογές των ελαστικών για το Grand Prix Κίνας και διακρίνουμε κάποια σημαντικά σημεία. Οι τρείς διαθέσιμες γόμες για τον αγώνα στη Σαγκάη είναι η μέση η μαλακή και η πολύ μαλακή, όπως και στο Μπαχρέιν.

Το πρώτο σημαντικό σημείο είναι η διαφοροποίηση που υπάρχει μεταξύ των δύο οδηγών της Mercedes. Ο Lewis Hamilton έχει επιλέξει ένα λευκό P Zero παραπάνω από τον Nico Rosberg κι ο Γερμανός με την σειρά του έχει ένα κίτρινο παραπάνω. Η πίστα της Κίνας χαρακτηρίζεται για την μεγάλη καταπόνηση που προκαλεί στα ελαστικά, κυρίως στο εμπρός αριστερό. Ίσως ο Βρετανός ελπίζει σε ένα pitstop λιγότερο με αυτή την επιλογή.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι οι επιλογές της Haas. Η αμερικανική ομάδα στην Κίνα αναμένεται να ακολουθήσει παρόμοια επιθετική στρατηγική με αυτήν που είχε στο Μπαχρέιν. Όπως είδαμε στην πίστα του Sakhir η στρατηγική αυτή απέδωσε με τον Romain Grosjean να τερματίζει στην 5η θέση. Κάτι ανάλογο λοιπόν στοχεύουν και για την Κίνα. Ακριβώς την ίδια επιλογή έχει κάνει και η Williams και ίσως δούμε επίθεση από την βρετανική ομάδα.

Τέλος η Ferrari έχει πάρει περισσότερα super soft από την Mercedes ίσως γιατί θέλει να πιέσει στις κατατακτήριες. Βέβαια υπάρχει και η σκέψη ότι χρειάζεται πιο μαλακό ελαστικό από την Mercedes για να την ακολουθήσει από κοντά στον αγώνα. Όπως και να έχει για μια ακόμα φορά η στρατηγική των ομάδων αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το GP Κίνας είναι προγραμματισμένο για το 3ήμερο 15-17 Απριλίου.

pirelli-china-16

Σχόλια

Σχόλια