Νέα πρόταση για τις κατατακτήριες δοκιμές

Νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών από το οποίο η θέση κάθε οδηγού θα προκύπτει από το άθροισμα δύο γύρων

Η συνάντηση των ομάδων με τη FIA και τον Bernie Ecclestone για τις κατατακτήριες δοκιμές δεν έβγαλε αποτέλεσμα καθώς δεν συμφώνησαν σε τίποτα. Η συνάντηση κράτησε 90 λεπτά αλλά δεν υπήρξε κοινό έδαφος μεταξύ των συμμετεχόντων. Στο μοναδικό πράγμα που συμφώνησαν είναι για τη συνάντηση της Πέμπτης 7/4 όπου θα συζητήσουν ξανά και θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό πριν το Grand Prix της Κίνας το οποίο είναι στις 17 Απριλίου.

Ο λόγος που δεν συμφώνησαν σήμερα είναι γιατί o Todt με τον Ecclestone επιθυμούν ένα νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών από το οποίο η θέση κάθε οδηγού θα προκύπτει από το άθροισμα δύο γύρων.

Αυτή η πρόταση θυμίζει κάτι από το παρελθόν και συγκεκριμένα το άκρως αποτυχημένο 2005. Τότε ο χρόνος κάθε οδηγού προέκυπτε από το άθροισμα δύο γύρων. Ο πρώτος γινόταν το Σάββατο με χαμηλό φορτίο καυσίμου και ο δεύτερος την Κυριακή το πρωί με γεμάτο ρεζερβουάρ.

Με αυτόν τον τρόπο βάζουν και τον παράγοντα φθορά ελαστικών στο παιχνίδι αποτρέποντας τους οδηγούς να πιέσουν στο όριο. Για παράδειγμα αν αυτό το σύστημα ίσχυε χθες δεν θα μπορούσαμε να δούμε το νέο ρεκόρ πίστας που σημειώθηκε από τον Hamilton. Είναι κρίμα να αναγκάζεις τους οδηγούς να αποφεύγουν να κινηθούν στο όριο και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Σχόλια

Σχόλια