Η Toyota παρουσίασε το TS050 Hybrid

Η Toyota έγινε η τελευταία των κατασκευαστών που παρουσίασε το LMP1 της στo Paul Ricard, ενώ ο Πρόλογος αρχίζει στην Γαλλική πίστα

Μετά τις παρουσιάσεις των Audi και Porsche, η Toyota παρουσίασε το ολοκαίνουριο TS050 Hybrid που θα αγωνιστεί στο WEC τη φετινή σεζόν και ο στόχος είναι να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς.

Το νέο πρωτότυπο της Ιαπωνικής εταιρίας, θα φοράει τον καινούριο V6 2.4 λίτρων κινητήρα και μαζί με το υβριδικό σύστημα μπαταριών, θα παράγει 1000 άλογα. Επιπλέον, η Toyota ανέβηκε στα 8MJ κλάσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά γύρο.

Παρά την αλλαγή όμως στα 8MJ, η Toyota διατήρησε την μετατροπή ενέργειας στον εμπρός και πίσω άξονα, με τον πρώτο να έχει υποστεί αλλαγές για καλύτερη ροή αέρα.

Επιπλέον το TS050, έχει καινούριο κιβώτιο ταχυτήτων για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην διαφορετική φιλοσοφία κινητήρα, όπου φέτος είναι turbo.

CeTuhASWQAIxjgG

O επικεφαλής της ομάδας, Rob Lupen, δήλωσε:

Η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά στο TS050. Είναι ένα αποτέλεσμα από μία ομαδική δουλειά. Η πρωτοποριακή μας τεχνολογία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε συνδυασμό με την έρευνα και ανάπτυξη στην Κολωνία, είναι ένας παράγοντας στο να φτιάχνουμε ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα

.

Με τους κανονισμούς της LMP1 να προβλέπουν περιορισμούς στην ροή καυσίμου και στην ενέργεια του υβριδικού συστήματος, η Toyota πιστεύει πως ο κινητήρας θα της δώσει την μέγιστη απόδοση.

To αγωνιστικό έχει συμπληρώσει πάνω από 20.000 χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης, με την ομάδα να θέλει να είναι όσο πιο έτοιμη γίνεται για τους 9 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος του WEC.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια