Ποινές και αλλαγές στο Μεξικό με τον D’Ambrosio νικητή

Μπορεί όταν έπεσε η καρό σημαία ο Lucas di Grassi να πανηγύρισε τη νίκη στο ePrix του Μεξικού αλλά στη συνέχεια όταν οι αγωνοδίκες εξέτασαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βραζιλιάνος είδαν πως ζύγιζε 886,2 κιλά. Αυτό σημαίνει πως ήταν 1,8 ελαφρύτερο από το όριο που είναι στα 888 κιλά.

Έτσι, η απόφαση που πάρθηκε ήταν να αποκλείσουν τον di Grassi από τον αγώνα, με τον Jerome d’Ambrosio να παίρνει την νίκη, τον Sebastien Buemi στην 2η θέση και ο Nicolas Prost στην 3η.

Ο Loic Duval δέχθηκε ποινή 15 δευτερολέπτων για παράβαση ορίων πίστας και παρέμεινε στην 4η θέση.

Ακολουθεί review του αγώνα όπως διεξήχθη, πριν αλλάξουν τα αποτελέσματα.

Παρά την pole position, ο οδηγός της Dragon κατάφερε να βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ο οποίος είχε μία εντυπωσιακή και επεισοδιακή μάχη με τον Sebastien Buemi, ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο.

Η εκκίνηση ήταν το πιο έντονο γεγονός του πρώτου μέρους του αγώνα, καθώς έκτοτε κανείς δεν μπόρεσε να κάνει προσπέρασμα, με την χάραξη της πίστας να παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο πάνω σε αυτό. Στην κορυφή είχε φτιαχτεί ένα τρενάκι 5 οδηγών, όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει το προσπέρασμα. Έτσι οι ελπίδες για την οποιδήπουτε μάχη μεταφέρθηκαν στο μέσον του αγώνα όπου κι έγιναν τα pit stop.

Και πράγματι, ο αγώνας άλλαξε σε εκείνο το σημείο. Όλοι οι οδηγοί που ήταν στην κορυφή μπήκαν μαζί στον 22ο γύρο, με τον Prost να χάνει τη 2η θέση από τον di Grassi στην 4η στροφή. Αλλαγή στην κορυφή δεν είχαμε, όμως ο Buemi είχε περάσει 3ος  μπροστά από τον team mate του. Ο di Grassi δεν έχασε χρόνο και με την βοήθεια του fan boost πέρασε τον d’Ambrosio στην πρώτη στροφή.

Από εκεί και πέρα, ο di Grassi έφυγε μπροστά και η μάχη για την 2η θέση άναψε. Ο Buemi κόλλησε αμέσως πίσω από τον d’Ambrosio και η μάχη τους ήταν επεισοδιακή. Στην πρώτη του προσπάθεια, ο Ελβετός χτύπησε τον Βέλγο από πίσω με τους δύο να κόβουν το πρώτο σικέιν, χωρίς όμως προβλήματα. Ο Buemi ξαναπροσπάθησε στον 34ο γύρο, όμως στο προσπέρασμά του έκοψε το σικέιν και έπρεπε να αφήσει την θέση του.

Όμως, όταν το επιχείρησε, ο Prost μπήκε σφήνα και πέρασε μαζί με τον Abt τον Βέλγο. Όμως, ο d’Ambrosio έκοψε το τελευταίο σικέιν και πέρασε ξανά 3ος, ο Buemi του παραχώρησε την θέση που πήρε κώβοντας την πρώτη στροφή και οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν κάποιο συμβάν.

Όμως αυτό που εξέτασαν ήταν η έξοδος από τα pit του Prost, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να πάρει ποινή διέλευσης, με τον Abt να χτυπά στον τοίχο του δεύτερου σικέιν στον προτελευταίο γύρο.

Ο di Grassi πήρε μία άνετη όπως αποδείχθηκε νίκη, με τους d’Ambrosio και Buemi να συμπληρώνουν το βάθρο, ενώ την 10άδα συμπλήρωσαν οι Duval, Prost, Frinjs, Bird, Abt, Heidfeld και Sarrazin.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια