Η Porsche δείχνει τον δρόμο στην F1

Ο Mark Webber ισχυρίζεται πως η Porsche έδειξε στις ομάδες της F1 πώς να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους, με τον τρόπο που η ίδια δοκίμαζε και εξέλισσε το LMP1 της

Ο Mark Webber ισχυρίζεται πως η Porsche έδειξε στις ομάδες της F1 πώς να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους, με τον τρόπο που η ίδια δοκίμαζε και εξέλισσε το LMP1 της. Η Mercedes συμπλήρωσε τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλες τις ομάδες κατά τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Καταλονίας. Επιπλέον, με τον φόβο υπερκόπωσης των οδηγών της, οι πρωταθλητές έβαζαν τους δύο οδηγούς τους να συμπληρώνουν γύρους  στις δύο περιόδους με την W07, διανύοντας 6000 χιλιόμετρα στα δύο 4ήμερα δοκιμών.

Ο Webber πιστεύει, πως η ομάδα του Brackley πρέπει να ευχαριστεί την Porsche που απέδειξε πόση απόσταση μπορείς να καλύψεις σε δοκιμές, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο χρόνου.

Για την ιστορία, οι πρωταθλητές του WEC για το 2015, σε 5 ημέρες δοκιμών στο Abu Dhabi στα μέσα Φλεβάρη, συμπλήρωσαν πάνω από 4000 χιλιόμετρα.

Ο Αυστραλός, μιλώντας στη Βρετανική τηλεόραση δήλωσε:

Η Porsche έδειξε στην F1 πώς να πας να κάνεις δοκιμές σωστά. Συγκεκριμένα, είδαμε τι έγινε με τη Mercedes στη Βαρκελώνη. Αυτό ήταν μία επίδειξη. Είδαν τι είναι δυνατό από τη δική μας μεριά και η χάραξη της πίστας τους έδωσε τη δυνατότητα να πετύχουν ανάλογους στόχους. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα για τους υπόλοιπους, καθώς είδαν όλοι πού είναι το επίπεδο το οποίο η ίδια η Mercedes έθεσε.

Ο Webber δεν αναθεώρησε την άποψή του για τον κόσμο των sportscar ο οποίος είναι «τέρμα γκάζι», με τον ίδιο να υποστηρίζει πως αντίθετα με την F1, στο WEC οι μηχανικοί δεν λένε ποτέ στους οδηγούς τους να σώσουν λάστιχα ή καύσιμα.

Η πρώτη στροφή σε αγώνα sportscar δεν είναι τόσο σημαντική όσο στην F1. O Nico Hulkenberg είναι ένα κλασικό παράδειγμα, καθώς έχει οδηγήσει και ένα σύγχρονο πρωτότυπο της LMP1. Στο πρώτο του τεστ που έγινε στην Aragon ήταν με τέρμα γκάζι για 3 συνεχόμενες ώρες. Είναι πάρα πολύ σπάνιο πλέον για έναν οδηγό στο Le Mans να του πουν να κάνει συντήρηση σε οτιδήποτε. Είχα μόνο τους μηχανικούς μου στον ασύρματο να μου λένε πως χάσαμε μισό δευτερόλεπτο στο pit stop.

Σχόλια

Σχόλια