Ανησυχεί η Audi για την αξιοπιστία του νέου R18

Σύμφωνα με τον οδηγό της Γερμανικής εταιρίας, Loic Duval, η νέες τεχνολογίες που έχουν εφαρμοστεί στο LMP1, μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή του

Ενώ Audi και Toyota συνεχίζουν τις δοκιμές τους στην Ευρώπη, ενόψει του πρωταθλήματος του WEC που ξεκινάει τον Απρίλιο, η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές της στην Ασία. Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανική ομάδα θα δοκιμάσει την αναβαθμισμένη 919 Hybrid στη Yas Marina του Abu Dhabi.

Για την Audi, οι δοκιμές επιστρέφουν στο πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα, έπειτα από 2 μήνες απραξίας και τις δοκιμές στο Sebring πίσω στον Δεκέμβριο.

Ο Loic Duval, ο οποίος θα μοιραστεί το νέο R18 μαζί με τους Oliver Jarvis και Lucas di Grassi, ελπίζει πως οι δοκιμές θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα, κυρίως στην αξιοπιστία. Αυτό, το θέτει ως πρώτο στόχο για την ομάδα του.

Το αυτοκίνητο είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό και η ομάδα έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά.  Είναι πολύ ελπιδοφόρο. Το μόνο ερώτημα όμως σε όλο αυτό είναι η αξιοπιστία, καθώς έχουμε αλλάξει τα πάντα στο αγωνιστικό. Το κύριο ζήτημα είναι το υβριδικό, καθώς είναι μία νέα τεχνολογία, ακόμη κι αν την είχαμε δοκιμάσει πριν χρόνια, παραμένει αρκετά περίπλοκη. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κρίνω.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, παραδέχθηκε πως η ομάδα του έχει ακόμη δουλειά να κάνει στις δοκιμές, εάν θέλει να έχει έτοιμο το αυτοκίνητο για να αγωνιστεί σε ολόκληρο τον αγώνα.

Έχουμε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο. Ο στόχος για κάθε μέρος του αυτοκινήτου είναι να ξεπερνά σε απόδοση αυτό του προηγούμενου. Είμαστε εντός προγράμματος. Είμαστε στη διαδικασία εκμάθησης του νέου αυτοκινήτου, τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων και πώς θα το κάνουμε να αποδώσει. Παράλληλα εργαζόμαστε και στην αξιοπιστία. Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά.

Όταν ρωτήθηκε εάν η ομάδα του θα είναι ψηλά στη λίστα ανταγωνιστικότητας, απάντησε.

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις κάτι τέτοιο μέχρι τον πρώτο αγώνα. Για τώρα, όλη η προσοχή μας είναι στο νέο αυτοκίνητο και το πώς θα το βελτιώσουμε. Είμαι σίγουρος πως το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό φέτος. Η Toyota έχει καινούριο αυτοκίνητο, εμείς έχουμε καινούριο αυτοκίνητο, οπότε ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί πολύ.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια