Σε αναζήτηση οδηγών η Toyota

  Οι Ιάπωνες επιστρέφουν στα ράλι το 2017 και ψάχνουν οδηγούς και το όνομα του Loeb έχει ήδη ακουστεί

  Η Toyota στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το WRC του 2017, στο οποίο επιστρέφει μετά από απουσία πολλών ετών, αναζητά οδηγούς για τα αγωνιστικά της. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Tommi Makinen, οι οδηγοί είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πακέτου μιας ομάδας. Όμως θα πρέπει να είναι ρεαλιστές, καθώς γνωρίζουν ότι οι επιλογές που έχουν δεν είναι πολλές και θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς, τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά.

  Οι Ιάπωνες έχουν δηλώσει πως θέλουν ένα όνομα καθιερωμένο στον χώρο. Αρχικά στράφηκαν στους οδηγούς της VW, οι οποίοι όμως έχουν συμβόλαιο με την ομάδα τους. Ο Kris Meeke ήταν ένας ακόμη οδηγός που απέρριψε την πρόταση της Toyota, λέγοντας ότι θέλει να μείνει στη Citroen, ενώ και ο Thierry Neuville δήλωσε πως βλέπει το μέλλον του στη Hyundai.

  Tον προηγούμενο μήνα, ο Μakinen συναντήθηκε με τον Petter Solberg, και η συζήτησή τους άφησε θετικές εντυπώσεις. O Νορβηγός πρωταθλητής δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές για του χρόνου και ότι ίσως έχει αφήσει κάποιες εκκρεμότητες στο WRC.

  Εκτός από τον Solberg, άλλος ένας πρωταθλητής έχει ακουστεί ότι μπορεί να επιστρέψει με την Toyota και αυτός δεν είναι άλλος από τον Sebastien Loeb. Ο Makinen δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά αν ο Loeb ενδιαφέρεται, τότε θα ήθελε να μιλήσει μαζί του.

  Τέλος, αρκετά έντονα ακούγεται και το όνομα του ανερχόμενου Esapekka Lappi. O 25χρονος Φινλανδός οδηγός έκανε το ντεμπούτο του το 2013 με την ομάδα της Skoda και την επόμενη χρονιά στέφθηκε Ευρωπαϊκός πρωταθλητής. Την περσινή σεζόν έτρεξε στο WRC2, όπου κατέκτησε 2 νίκες, σε Πολωνία και Φινλανδία. Ο Makinen τον θεωρεί ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες νέους οδηγούς και θα ήθελε να του δώσει μια θέση στην Toyota.